A1 Hrvatska proslavila 20 godina poslovanja i pohvalila se P3 Best in Test certifikatom za najbolju mobilnu mrežu

Otkako smo zakoračili na hrvatsko tržište, kontinuirano ulažemo u inovacije i najmodernije tehnologije kako bismo podržali najbolje korisničko iskustvo, istaknuo je Tomislav Makar.

Martina Čizmić | 02.07.2019. / 16:32

Jiří Dvorjančanský (Foto: A1 Hrvatska)

Ovih dana A1 Hrvatska obilježava 20 godina poslovanja na domaćem tržištu. Na konferenciji za novinare održanoj u Zagrebu, prisjetili su se prvih dana i godina poslovanja u Hrvatskoj, ali i pohvalili kako su te (davne) 1999. godine premašili sva očekivanja. Ljudi su u redovima čekali pred (tada) Vipnetovom trgovinom na Iblerovom trgu u Zagrebu ne bi li kupili prepaid mobilne telefone.

Tijekom 20 godina mnogo se toga promijenilo. Kako su istaknuli, uložena su velika sredstva u izgradnju mobilne mreže, a posljednjih godina i jačanje optičke mreže. Svojim su ulaganjima značajno pridonijeli razvoju i napretku telekomunikacijskog tržišta. Prvi su uveli mobilnu uslugu na bonove, plaćanje parkinga SMS porukom te međunarodni video poziv. Kupnjom B.neta 2011. godine, tvrtka je iz mobilnog prerasla u konvergentnog operatora koji nudi i fiksnu telefoniju, širokopojasni pristup internetu te televizijske usluge, što je tada predstavljalo najveću akviziciju na hrvatskom telekomunikacijskom tržištu. 

Osim što su obilježili 20 godina poslovanja u Hrvatskoj, iz A1 Hrvatske pohvalili su se i P3 certifikatom za najbolju mobilnu mrežu u Hrvatskoj, ali i kao pružatelj najbolje konvergentne usluge u Hrvatskoj (s najboljom mobilnom mrežom i fiksnom mrežom s najvećim brzinama preuzimanja sadržaja s interneta i minimalnom latencijom).

Istraživanje je provedeno u najvećim gradovima i naseljima, prometnicama te prikupljanjem podataka o kvaliteti usluge kod samih korisnika diljem Hrvatske. Kako su istaknuli, A1 Hrvatska zabilježila je ukupno najbolji rezultat i time šesti put osvojila certifikat za najbolju mobilnu mrežu u Hrvatskoj. 

Tomislav Makar (Foto: A1 Hrvatska)

Otkako smo zakoračili na hrvatsko tržište, kontinuirano ulažemo u inovacije i najmodernije tehnologije kako bismo podržali najbolje korisničko iskustvo. To potvrđuju rezultati istraživanja agencije Prizma CPI s kraja prošle godine prema kojemu su korisnici A1 najzadovoljniji kvalitetom mreže, kao i najnovije P3 istraživanje na razini cijele Hrvatske. Kontinuirano investiramo u razvoj mobilne mreže, a jedna od posljednjih je implementacija LTE Advanced Pro funkcionalnosti čime smo povećali kapacitete i omogućili mobilno surfanje do 1.35 Gbit/s na 4G mreži. Time smo već uoči samog početka turističke sezone osigurali maksimalan kapacitet na najopterećenijim lokacijama u kontinentalnom dijelu Hrvatske te brojnim turističkim mjestima, poručio je Tomislav Makar, glavni direktor za tehniku A1 Hrvatska. Također, osvrnuo se i na rezultate P3 analize fiksne mreže: U ovom rođendanskom trenutku, osim najbolje mobilne, ponosni smo pružatelj i najbrže fiksne mreže u Hrvatskoj. Bilježimo najveću brzinu preuzimanja podataka s interneta i najbolje vrijeme odaziva za aplikacije koje su osjetljive na kašnjenje, čime smo prvi izbor ljubitelja gaminga, eSporta i virtualne stvarnosti.

Certifikat P3 Best in Test rezultat je visokih ulaganja u modernizaciju i kvalitetu mreže te snažnih i kontinuiranih investicija prema uvođenju 5G tehnologije u Hrvatskoj. Cilj je stvoriti sustav najviše kvalitete i spremnosti za mrežu pete generacije koja će Hrvatskoj donijeti jednaku povezivost u svim dijelovima zemlje. Želimo da korisnici u ruralnim imaju iste uvjete kao i oni u urbanim dijelovima, da su im dostupne najnovije digitalne i telekomunikacijske tehnologije, kao i kvalitetnije obrazovanje za sve buduće generacije koje će biti nositelj daljnjeg napretka Hrvatske, rekao je Jiří Dvorjančanský, predsjednik Uprave A1 Hrvatska, zaključivši kako će A1 Hrvatska i u narednim godinama nastaviti donositi nova rješenja za korisnike i voditi ih kroz novo digitalno doba. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti