Advanced Technology Days konferencija donosi 60 predavanja i prvo CODE100 natjecanje u kodiranju

Konferencijska predavanja raspoređena su unutar 5 ključnih tema: primijenjena umjetna inteligencija, podaci i strojno učenje, cloud infrastruktura, razvoj softvera i kibernetička sigurnost.

Martina Čizmić | 24.11.2023. / 15:49

Advanced Technology Days (Foto: Advanced Technology Days)

Jedna od najuglednijih domaćih tehnoloških konferencija, Advanced Technology Days, ove godine slavi 18. godina, a održat će se 29. i 30. studenog u Cinestar Arena Centru u Zagrebu.

Više od 600 sudionika tijekom dvodnevnog programa moći će birati između 60 predavanja te iskoristiti prilike za druženje s kolegama iz domaće IT zajednice. Ove godine u sklopu programa konferencije održat će se i jedinstveno natjecanje u kodiranju – WeAreDevelopers CODE100 natjecanje odvijat će se u večernjim satima prvog konferencijskog dana pred publikom uživo. Pobjednik će se izravno plasirati na finalno CODE100 natjecanje u Berlinu u srpnju iduće godine i imati priliku ponijeti titulu ultimativnog CODE100 prvaka za 2024. godinu.

Konferencijska predavanja raspoređena su unutar 5 ključnih tema: primijenjena umjetna inteligencija, podaci i strojno učenje, cloud infrastruktura, razvoj softvera i kibernetička sigurnost. Adam Jackson (Green Software Foundation), Sead Ahmetović (WeAreDevelopers), Tomislav Tipurić (Nephos) i Ivan Marković (Unitfly) će kroz uvodni keynote otvoriti ovogodišnju konferenciju, a potom sudionici mogu poslušati Alex Waldherr koja je diplomu inženjerke kemije stekla još u tinejdžerskim godinama, a trenutno je na magisteriju na Medicinskom fakultetu u Innsbrucku. Na ATD-u će održati predavanje From quantum to biology – how can we compute the future i baviti se time što čini dobro kvantno računalo te kako bi mogla izgledati budućnost računalstva. Maja Rus (Software Sauna) govorit će o tome kako se mijenjaju agilne metodologije pod utjecajem umjetne inteligencije te kako ona transformira klasične uloge unutar agilnih timova omogućavajući im da rade pametnije i učinkovitije. Helena Jovčić (Nephos) tijekom svog predavanja na primjerima iz prakse objasnit će kako izgleda put transformacije s lokalne infrastrukture do iskorištavanja punog potencijala nativnih aplikacija u Azure oblaku.

Advanced Technology Days ove godine u suradnji sa WeAreDevelopers organizacijom u Zagreb donosi i jedinstven koncept natjecanja u kodiranju uživo pred publikom. WeAreDevelopers CODE100 je europsko ultimativno natjecanje u kodiranju, koncipirano tako da kombinira uzbuđenja TV kvizova i igara te tehničkih izazova kodiranja. Prvo CODE100 natjecanje održano je tijekom WeAreDevelopers World Congressa u Berlinu krajem srpnja 2023. Nakon premijernog natjecanja, CODE100 nastavlja turneju s playoff natjecanjima u najvažnijim europskim tech hubovima - Amsterdamu, Londonu, Beču, Zagrebu i Berlinu. Svi pobjednici playoff natjecanja će se kvalificirati za finale koje se održava tijekom WeAreDevelopers World Congressa u Berlinu 2024. godine.

Prvo zagrebačko CODE100 natjecanje u kodiranju održat će se u večernjim satima prvog dana konferencije, u srijedu, 29. studenog. Prijave su potpuno besplatne i otvorene putem web stranice, a organizacijski tim će između svih prijavljenih odabrati 16 natjecatelja koji će se natjecati za titulu pobjednika CODE100 Zagreb. Natjecatelji će pokazati svoje vještine kodiranja pod vremenskim pritiskom i uz navijanje publike koja je pozvana da bodri svoje favorite dok kodiraju na pozornici uživo. Natjecanje se odvija u fazama i eliminacijskog je tipa, pa se konačni pobjednik, osim što će dobiti titulu pobjednika CODE100 Zagreba, plasira direktno u finale u srpnju 2024, na kojem će pobjednik finalnog natjecanja dobiti i titulu CODE100 ultimativnog prvaka za 2024. godinu. 

Više o predavačima i programu, možete pročitati na službenim stranicama konferencije

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti