Aircash širi svoju ponudu još jednim partnerom

Aircash je proširio svoju ponudu još jednim načinom plaćanja.

Martina Čizmić | 05.04.2024. / 13:19

Aircash i Apple Pay (Foto: Aircash)

Korisnici koji koriste Aircash mobilni novčanik i posjeduju Appleov pametni telefon ili sat, od sad mogu koristiti i Apple Pay uslugu. 

Kako su istaknuli iz Aircasha, ovaj inovativni sustav plaćanja koristi iPhone kako bi osigurao da svaka transakcija bude sigurna i privatna. Umjesto predaje kartica drugoj osobi, dodirivanja fizičkih tipki ili razmjene gotovine, korisnici jednostavno približe svoj iPhone ili Apple Watch terminalu za plaćanje i izvrše beskontaktno plaćanje.

Svaka kupnja putem Apple Paya osigurana je autentifikacijom putem Face ID-a, Touch ID-a ili lozinke uređaja, zajedno s jedinstvenim dinamičnim sigurnosnim kodom koji se koristi jednom. Apple Pay je prihvaćen u širokom spektru trgovina, uključujući restorane, kafiće, maloprodajne trgovine, ljekarne, taksije i mnoga druga mjesta.

Podsjećaju kako Apple Pay olakšava plaćanje na prodajnim mjestima, na internetu i u aplikacijama, omogućujući korisnicima sigurne, brze i praktične online kupnje. Ova praktičnost posebno dolazi do izražaja kod plaćanja dostave hrane i namirnica, internetske kupovine, prijevoza i parkiranja, među ostalim.

Korištenjem kreditne ili debitne kartice s Apple Payom, stvarni brojevi kartica ne pohranjuju se na uređaju niti na Appleovim poslužiteljima. Umjesto toga, dodjeljuje se jedinstveni broj računa uređaja, šifriran i sigurno pohranjen u Secure Elementu, certificiranom čipu industrijskog standarda, dizajniranom za sigurno čuvanje informacija o plaćanju na uređaju.

Ističu kako je postavljanje Apple Paya jednostavno. Korisnici u Aircash aplikaciji odaberu karticu koju žele koristiti i dodaju je u Apple Wallet klikom na odgovarajuću opciju. Nakon toga, slijede jednostavne upute u Apple Wallet aplikaciji.

Dodavanjem kartice na iPhone, Apple Watch, iPad ili Mac, korisnici mogu odmah početi koristiti Apple Pay na tom uređaju, nastavljajući uživati u svim nagradama i pogodnostima koje nudi Aircash Mastercard.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti