Aiwatch C5, pametan sat za sportaše

Pametni satovi iz mjeseca u mjesec postaju sve ljepši, kvalitetniji, napredniji i ponekad jeftiniji, a tržište za ove uređaje raste iz godine u godinu.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 12.02.2016. / 11:21

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Pametni satovi su veliki trend u tehnološkom svijetu, što pokazuje i činjenica da svaka ozbiljnija tehnološka kompanija radi na svojoj verziji pametnog sata. Trenutno, tržište predvode Samsung i Apple, no i Motorola se može svrstati u tu kategoriju, a sve više i Kinezi pokazuju da mogu napraviti dobar uređaj.

Aiwatch C5 je jedan od novijih pametnih satova koji dolazi s okruglim ekranom (što je očito novi trend, za razliku od kockastih kakvi su se dosad radili), te raznim dodatnim mogućnostima o kojima ćemo pričati više u nastavku. Sam sat je vodootporan, te mu je jedna od ključnih značajka digitalni vijak kojim možete upravljati sadržajem na uređaju koji se okreće u oba smjera.

Zanimljiva stvar kod digitalnog vijka jest kut pod kojim je isti instaliran, tako da vam neće smetati kod vaših aktivnosti, i nećete ga slučajno stisnuti.

Aiwatch C5 dolazi s tri različite teme korisničkog sučelja, od kojih jedna slični na Appleov dizajn. Punjenje se obavlja preko magneta koji se priključuje na pozadinu uređaja, a koji na sebi ima tzv. “breathing” indikator. Od aplikacija na 1.22 inčnom ekranu možete pronaći UV detekciju, monitoring spavanja, praćenje broja koraka i otkucaja srca, te je moguće pomoću uređaja koristiti kameru na pametnom telefonu.

Za kraj, odlična vijest je da je uređaj snižen na 62 dolara što bi bilo nešto malo više od 400-injak kuna. Ako volite pametne satove ovo je dobar izbor iz nekoliko razloga, prvi je taj da je sat kvalitetan i dizajnerski vrlo napredan, drugi je taj da je tehnologija unutar sata vrlo sofisticirana, a treći je taj da je cijena pristupačna za ono što sat nudi.

Više možete saznati na ovom linku.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti