Ako Android želite zamijeniti Windows Phoneom ovo je aplikacija za vas

U Microsoftu su shvatili kako je tržište mobilnih operativnih sustava tržište - budućnosti.

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 22.11.2015. / 17:27

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Aktualno stanje ne daje im previše razloga za optimizam, ali vrlo vjerojatno baš zbog toga u Microsoftu žele uvjeriti brojne korisnike da njihov Windows Mobile operativni sustav nije ništa lošiji od Googleovog Androida ili Appleovog iOS-a. Iako je trenutno apsolutno nemoguće uspoređivati Windows Mobile s navedenim OS-ovima, jer Android i iOS imaju daleko više aplikacija na svojim repozitorijima, Microsoft nema namjeru odustati od borbe za svoj udio na tržištu mobilnih operativnih sustava i mobilnih aplikacija. 

Tako se na Google Play repozitoriju pojavila aplikacija AppComparision  koja ima vrlo jednostavnu namjenu - provjeriti možete li svoje trenutačne aplikacija s Androida koristiti na Windows Phoneu. Uostalom, sam opis aplikacija "razmišljate li po prelasku s Androida na Windows Phone?" otkriva o čemu se zapravo radi i koji je smisao aplikacija AppComparision. Nakon što je instalirate, ona će analizirati vaše aplikacije instalirane na Android OS-u i obavijestiti vas jesu li one dostupne i na Microsoft Storeu. Ako nisu, sugerirati će vam aplikacije sličnih namjena koje rade na Windows Mobile. 

Pa, ako kojim slučajem svoj uređaj s Androidom doista želite zamijeniti s onim koji radi na Windows Phoneu, svakako instalirajte i provjerite kompatibilnost vaših omiljenih aplikacija. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti