Alexa stiže i u hotelske sobe

Amazonovi pametni zvučnici Echo i glasovni asistent Alexa postat će dio ponude u hotelima i gostima će poboljšati iskustvo smještaja

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 20.06.2018. / 07:43

Amazon Echo Dot (Foto: Amazon) (Foto: Amazon)

Glasovni asistenti sve su popularniji i sa sve više uređaja danas možemo upravljati glasom, a lideri na ovom tržištu su Amazon s Alexom i Google s Assistantom. Nakon što je Amazon ostvario veliki (mnogi će reći i neočekivani) uspjeh s Alexom i Echo zvučnicima, ova kompanija sada namjerava proširiti svoju ponudu te su najavili novu uslugu – Alexa za gostoljubivost.

Za početak, namjeravaju omogućiti korištenje svog glasovnog asistenta i u hotelima kako bi gosti imali još ljepše iskustvo boravka u hotelskim sobama. Amazon je trenutno u procesu pozivanja hotelskih kompanija koje žele biti dio ovog programa, a prva kompanija s kojom će surađivati jest Marriott International. Gosti koji u budućnosti odsjednu u određenim hotelima ove kompanije imat će na raspolaganju Amazonove pametne zvučnike Echo i glasovnog asistenta Alexu koji će im olakšati postupak naručivanja hrane, čišćenja sobe i slično.

Također, putem Echoa moći će direktno kontaktirati i recepciju i dobiti sve informacije koje ih zanimaju, raspitati se o uslugama hotela, upravljati glazbom (bit će moguće privremeno povezati svoj profil s Amazona s hotelskim uređajem i imati pristup glazbi sa Spotifyja) i slično – sve to bez ustajanja iz kreveta i podizanja telefonske slušalice, samo glasovnim naredbama.

Jennifer Hsieh iz Marriotta pohvalila se kako su hoteli iz njihove grupacije dugo godina poznati po inovacijama s kojima gostima pokušavaju omogućiti što ugodniji boravak te napominje kako je oduševljena što će ova kompanija biti jedna od prvih koja će ponuditi ovu uslugu.

Kako veliki broj njihovih gostiju ionako koristi glasovne asistente u svojim domovima, odlučili su im istu uslugu ponuditi i u svojim hotelima i tako poboljšati iskustvo putovanja i smještaja.

Izvor: Reuters
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti