Amazon, Apple i Microsoft zainteresirani za hrvatske start-upove koji su se predstavili na CES 2022.

Zuluhood je organizator CES-a odabrao za jedan od deset najperspektivnijih start-upova koji su se predstavili na sajmu.

Martina Čizmić | 10.01.2022. / 11:38

 Hrvatski start-upovi godinama odlaze predstaviti svoje ideje i proizvode na sajam potrošačke elektronike CES. I redovno se vraćaju s pohvalama, ali i brojnim kontaktima i iskazanim interesima nekih od najvećih svjetskih tehnoloških tvrtki. 

Ove su godine, priliku da na CES-u predstave svoje ideje imala četiri start-upa, pobjednika natjecanja Idea Knockouta - Sportreact, Codelab, Iron Bull i Orqa te kao joker, start-up Zuluhood.

Aktualnom pobjedniku, start-upu Sportreact odlazak u Las Vegas bila je prilika za predstavljanje pred tehnološkim novinarima, investitorima i distributerima iz cijeloga svijeta te nagrada za pobjedu na Idea Knockoutu 2021. Privukli su mnoštvo potencijalnih investitora, uključujući Amazon.

Sportreact je Internet-of-Things (IoT) uređaj namijenjen razvoju motoričkih i kognitivnih sposobnosti korisnika. Korisiti ga mogu rekreativci, ali i profesionalni sportaši, jer se uređaj povezuje s mobilnom aplikacijom koja mjeri i analizira brojne parametre tijekom održavanja treninga.

Slika nije dostupna Startupi Farseer i SportReact najbolji u 12. generaciji Algebra LAB-a

Ostali su već iskoristili nagradu i na dijelu sajma pod nazivom Eureka Park, gdje je izlagalo više od 800 start-upova iz cijelog svijeta, uspješno opet privukli pažnju potencijalnih investitora, od Applea do Microsofta.

Codelab se tako predstavio elektronskom društvenom igrom Clockwork Briefcase. Riječ je o igri u kojoj je cilj deaktivirati lažni eksploziv skriven u kovčegu.

Iron Bull je indie-studio za razvoj visoko-realističnih robotiziranih modela tenkova s operacijskim mogućnostima stvarnog tenka, uključivši njihovo pokretanje, sposobnost ispaljivanja plastičnih projektila i sustav za detekciju primljenih projektila i oštećenja. Tenk je opremljen širokokutnom kamerom i kontroliraju ga dva igrača.

Slika nije dostupna Hrvatski tenkovi osvojili Las Vegas: Iron Bull privukao je pozornost Applea, Amazona i Googlea

Orqa FPV. One su first-person-view (FPV) video-naočale za upravljanje utrkama dronova i drugim profesionalnim (industrijskim i civilnim) primjenama dronova.

Srđan Kovačević Za virtualnu ste čuli, ali znate li što je"udaljena stvarnost"? Za proizvod osječke kompanije zainteresirani su Amazon i Pentagon

Zuluhood korisnicima donosi čitav niz inovacija sa željom da unaprijedi tržište sigurnosti doma. Zuluhood je organizator CES-a odabrao za jedan od deset najperspektivnijih start-upova koji su se predstavili na sajmu.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti