Amazon dostavlja pakete i u prtljažnike automobila

Nakon što dostavljač pronađe automobil, s pomoću aplikacije otvara vrata automobila ili prtljažnika, postavlja paket u njega i s istom ga aplikacijom zaključa

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 25.04.2018. / 09:54

Amazon Key In-car (Foto: Amazon) (Foto: Amazon)

Jedan od velikih i skupih problema Amazona jesu izgubljeni i ukradeni paketi te kompanija za svoje Prime korisnike/pretplatnike pokušava pronaći nove načine za što bržu i učinkovitiju dostavu paketa koju su naručili putem njihove stranice.

Jedan je od takvih načina i dostava direktno u automobile – ova opcija dostupna je samo za vlasnike određenih modela (Chevrolet, Buick, GMC, Cadillac i Volvo) ne starijih od 2015. godine i ne naplaćuje se dodatno. Iz Amazona kažu kako će se s vremenom broj automobila koji će imati mogućnost ovakvog načina dostave povećati.

Novinari Cneta prisustvovali su Amazonovoj demonstraciji ovakvog načina dostave i kažu kako ne može biti jednostavnija – nakon što je dostavljač s pomoću aplikacije pronašao automobil (vozilo treba biti parkirano najdalje dvije ulice od adrese dostave), izvadio je kutiju iz svog vozila, s posebnom aplikacijom otključao je prtljažnik, stavio kutiju i s istom aplikacijom zaključao prtljažnik.

Vlasnik automobila dobit će obavijest kada je dostava izvršena te će ga njegov paket čekati u prtljažniku ili na stražnjem sjedalu vozila.

Naravno, korisnici prvo moraju prihvatiti ovakav način dostave i registrirati se, odnosno dati dopuštenje Amazonu za pristup njihovim vozilima, a važno je napomenuti kako Amazonu/dostavljačima ne daju ključeve automobila niti neke posebne šifre potrebe za njegovo otključavanje.

Praćenje dostave uživo

Putem ovakvog načina dostave korisnici će moći naručiti "desetke milijuna proizvoda" – iz Amazona kažu kako neće dostavljati neke vrijedne proizvode za koje je ionako potreban potpis te velike kutije koje ne mogu stati u prtljažnik.

Amazon Key In-car (Foto: Amazon) (Foto: Amazon)

Još jedna novost koju je Amazon predstavio (i koja je ograničena samo na SAD) jest i mogućnost praćenja lokacije dostavljača – Amazon Map Tracker omogućuje praćenje lokacije uživo, kao i informacije o broju zaustavljanja dostavljača prije isporuke.

Kada je dostavljač na određenoj udaljenosti od mjesta isporuke, korisnik će dobiti poruku o njegovoj lokaciji te će je moći pratiti, a dostavni put paketa moguće je pratiti i na Amazonovoj internetskoj stranici i aplikaciji. Ova je opcija lansirana je još u studenom prošle godine, a sada je dostupna za se pakete koje ova kompanija dostavlja u SAD-u.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti