Amazon predstavio nove tablete, uključujući i tri "profesionalna" tableta za djecu

Predstavljeni su Fire HD 10, Fire HD 10 Plus i Fire HD Kids te tri verzije novog modela Fire Kids Pro. Prodaja svih modela počinje krajem svibnja.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 28.04.2021. / 10:34

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Amazon je jučer predstavio novu generaciju tableta iz serije Fire HD te nove tablete namijenjene djeci, uključujući i potpuno novu seriju Fire Kids Pro namijenjenu djeci između 6 i 12 godina. Novi Fire HD 10 dolazi s ekranom dijagonale 10,1 inč Full HD rezolucije s poboljšanim osvjetljenjem, 3 GB RAM-a, 32 GB prostora za pohranu podataka (mogu se nadograditi na 64 GB). Dolazi s izdržljivom baterijom koja, prema Amazonu, može izdržati 12 sati rada, a korisnike bi najviše trebala privući njegova cijena od 150 dolara.

Slika nije dostupna Više od 800 ljudi u Amazonu radi na projektu Vesta, koji je Bezos proglasio jednim od prioriteta za kompaniju

Za 30 dolara više dostupan je model Fire HD 10 Plus s 4 GB RAM-a i podrškom za bežično punjenje, a iako nema službenih informacija o vrsti procesora, iz Amazona kažu kako je to njihov “najsnažniji tablet do sada”. Za one kojima je produktivnost važna, Amazon je pripremio paket koji uključuje dodatnu tipkovnicu i godišnju pretplatu za Microsoft 365 Personal, tako da se tablet Fire može koristiti i kao povremena zamjena za prijenosna računala.

Za najmlađe od 3 do 7 godina predstavljen je nadograđeni model Fire 10 Kids s poboljšanim kućištem prilagođenim dječjoj uporabi po cijeni od 200 dolara. Novitet je, dakle, model Pro dječjih tableta koji je dostupan u tri verzije - s ekranom dijagonale 7 inča po cijeni od 99 dolara, 8-inčni tablet koji će se prodavati po 140 dolara te najveći 10-inčni tablet koji će stajati 200 dolara.

Slika nije dostupna Amazon otvara frizerski salon s naprednim tehnološkim rješenjima

Iako pojmovi profesionalnost i djeca ne idu u istu rečenicu, iz Amazona to objašnjavaju time što će početni ekran izgledati kao ekran tableta za odrasle. Browser će i dalje imati opciju “otvorenog, ali filtriranog pristupa internetskim stranicama”, kako djeca ne bi pregledavala sadržaj koji nije primjeren za njihovu dob, a roditelji će imati mogućnost blokirati određene stranice. Također, prije preuzimanja aplikacija s trgovine aplikacija, prvo će roditelji morati dati odobrenje za njihovo skidanje na tablet.

Svi novi Amazonovi uređaji mogu se prednaručiti u SAD-u već danas, a njihova prodaja počinje 26. svibnja.

Izvor: Tech Crunch
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti