Mali broj korisnika dobio je pristup novom, jednostavnijem dizajnu Amazona koji je prilagođen tablet uređajima, a koji bi navodno Amazon trebao uskoro objaviti.

Novi dizajn koji navodno priprema Amazon, jednostavnijeg je sučelja ostavljajući korisniku maksimalnu koncentraciju na sam proizvod i iskustvo traženja istog.

Kako bi pronašli željeni proizvod korisnicima je omogućena nova i već kućica za pretraživanje, a uklonjen je plavi izbornik i gumbi koji su sada postali bijeli i sivi kao što je vidljivo na slikama ispod.

Osim što dobro izgleda na webu, novi dizajn Amazon je prilagodio za tablet uređaje što bi moglo naznačiti kako je dolazak novog tableta iz ove kompanije blizu. Iako ne baš pričljivi po tom pitanju, već se duže vrijeme čuju glasine kako će kompanija objaviti jeftini tablet sa Androidom kako bi konkurirao na tržištu tableta, a svoju redukciju cijene kompenzirat će svojim servisima kao što su trgovina MP3, Cloud Player, Kindle, Cloud Drive, Appstore za Android, audio knjige, igre i ostalo.

Smatra se kako će Amazon objaviti novi tablet u listopadu, a postoji mogućnost da će najava stići u naradenim tjednima. Također, TheNextWeb navodi kako će proizvođači isporučiti Amazonu oko 2 milijuna uređaja prije samog lansiranja, što znači da su u Amazonu prilično sigurni o ovaj potez.

Evo kako izgleda novi dizajn Amazona.