Analist Ming-Chi Kuo iz Concord Equity Researcha kaže kako je Amazon u prosincu proizveo 1.6 miljuna e-čitača -- Kindlea, što se poklapa sa brojkom proizvedenih iPada u prosincu.

No u čemu je stvar? Dali je Apple usporio svoju prozivodnju koja je prije iznosila 2.1 milijuna uređaja? Radi se o tome kako se šire glasine oko dolaska novog iPada 2, koji bi prema pisanju AppleInsidera trebao stići početkom siječnja, no poznavajući Apple nikad se nezna kada će zasjati novi iPad.

Kuo procjenjuje kako je Amazon prodao 5.4 milijuna Kindlea od objave Kindle 3 uređaja, te snižavanja cijene u kolovozu. Unatoč tome što je Amazon objavio kako je Kindle 3 njihov najprodavaniji uređaj, odbili su objaviti u javnosti točnu brojku prodanih uređaja. Bloomberg je ranije objavio kako se procjenjuje da je Amazon prodao 8 milijuna Kindlea u 2010.

Unatač popularnosti iPada i Kindlea, CEO Amazona Jeff Bezos, izjavio je kako ljudi kupuju Kindle za čitanje knjiga, dok iPad više služi za igranje, gledanje filmova i surfanje webom.

Via [BusinessInsider], Photo [Physorg]

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju