Amazon se malo preračunao: Planira otpustiti gotovo dvostruko više radnika nego što se najavljivalo

Otkazima će u najvećoj mjeri biti pogođeni odjeli internetske trgovine (Amazon Stores) i za upravljanje ljudskim resursima.

Hina | 05.01.2023. / 08:53

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Američki div za internetsku trgovinu Amazon planira otpustiti više od 18.000 radnika, potvrdio je u srijedu izvršni direktor kompanije Andy Jassy.

Nakon što je vijest o otpuštanjima procurila u javnost, Jassy je u objavi na internetskoj stranici Amazona potvrdio spekulacije poručivši da će razgovori s pogođenim radnicima početi 18. siječnja, pri čemu će im se i pružiti pomoć u vidu otpremnine, kao i podrška pri pronalaženju drugog posla.

Otkazima će u najvećoj mjeri biti pogođeni odjeli internetske trgovine (Amazon Stores) i za upravljanje ljudskim resursima, rekao je.

Ta kompanija sa sjedištem u Seattleu u studenom je počela otpuštati radnike u odjelu za uređaje, a izvor je tada rekao Reutersu da se cilja na otpuštanje 10.000 radnika.

Slika nije dostupna Usprkos masovnim otpuštanjima radnici u ovoj industriji vrlo brzo pronađu novi posao

Amazon globalno zapošljava više od 1,5 milijuna radnika, drugi je po veličini privatni poslodavac u SAD-u, a priprema se za vjerojatno usporavanje poslovnog rasta jer sve veća inflacija prisiljava poduzeća i potrošače na smanjivanje potrošnje.

Prema najavljenom, Amazon će ukinuti više radnih mjesta no druge velike kompanije, što će predstavljati brz zaokret za trgovca koji je prethodnih mjeseci udvostručio gornju granicu osnovne plaće u tvrtki kako bi se kvalitetnije natjecao za talente, piše Reuters.

Naime, uoči očekivane recesije i zbog slabijih poslovnih rezultata, ranijih mjeseci otpuštanja su već između ostalih najavili Meta, vlasnica Facebooka, koja je rekla da će otpustiti više od 11.000 radnika, Microsoft je objavio da će ih otpustiti oko tisuću, a u masovna otpuštanja već je krenula i društvena platforma Twitter.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti