Amazon u utorak objavljuje Android App Store?

Maloprodajna online trgovina Amazon u utorak objavljuje svoj Android app store, objavio je Wired.

Zimo Zimo Zimo | 19.03.2011. / 23:35

Amazon u utorak objavljuje Android App Store?

Maloprodajna online trgovina Amazon u utorak objavljuje svoj Android app store, objavio je Wired.

Krajem prošle godine internetskim blogovima i portalima počele su kružiti glasine kako će uz Apple i Google i Amazon imati svoju online trgovinu aplikacijama.

Za razliku od Googleove politike, koja objavljuje sve aplikacije koje stižu na njihov Marketplace, Amazon ima drugačiji poslovni model sličniji Appleovom, pa će tako recenzenti određivati koje će se aplikacije objaviti.

Kupci će moći kupiti aplikacije preko Amazon.com stranice ili direktno kroz Amazonovu aplikaciju na Android uređajima, istaknuo je izvor blizak Wiredu.

Amazonov app store vjerojatno će biti baziran na Android platformi iz razloga što Google, za razliku od Apple, dopušta trećoj strani da stvori trgovinu aplikacijama na Android platformi.

Zanimljivo je spomenuti i da je Amazonov sistem plaćanja više rasprostranjen nego Googleov Checkout, pa bi tako Amazon sa svojim app storeom mogao bez problema konkurirati Android Marketplaceu, pa čak i Appleu.

Uz Amazonov app store mogao bi i stići novi tablet iz Amazona, koji bi za razliku od Kindlea, koji ima Amazonov software, bio baziran na Androidu, te bi, kako piše TechCrunch, mogao postati konkurencija Appleovom iPadu.

Sve u svemu, Amazon će se fokusirati na niže cijene aplikacija od svojih konkurenata, što je  vidljivo na slikama koje je Android News uspio ugrabiti prije nego je Amazon.com/apps stranica maknuta.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti