Amazon je u večernjim satima objavio iznose prihoda za posljednji kvartal prošle godine koji iznosi, do sad rekordnih 10 milijardi dolara.

Od prodaje u blagajnu se slilo 12.95 milijardi dolara, odnosno čak 36% više u odnosu na godinu ranije kada je taj prihod iznosio 9.52 milijarde dolara. Netto vrijednost povećala se za 9%, te iznosi 416 milijuna dolara za Q4.

Jeff Bezos, CEO Amazona, inače poznat po tome da ne iskazuje točne brojeve, izjavio je kako su prodali milijune Kindlea treće generacije, a najveća senzacija je da je prodano više knjiga za Kindle nego knjiga sa tvrdim uvezom, pa je tako na 100 prodanih knjiga tvrdog uveza prodano 115 e-knjiga. Kindle Store u SAD-u trenutno sadrži 810,000 knjiga.

Što se brojka prodaje u svjetu tiče, Amazon je u Sjevernoj Americi povećao prihode od prodaje za 45% u odnosu na 2009., dok internacionalna prodaja Amazona u zemljama poput Velike Britanije, Njemačke, Japana, Francuske, Kine i Italije, porasla je za 26% u odnosu na godinu ranije.

Zašto sve to pišemo? Sve je ovo dokaz da polako e-knjige zauzimaju svoje mjesto na tržištu kao i povećanje kupnje, odnosno prodaje putem interneta.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju