AMD otkrio datum izlaska novih Windowsa 10

Prema izjavama šefice AMD-a, Lise Su, Windowsi 10 trebali bi ugledati svjetlo tržišta već krajem srpnja. Kako piše TheVerge, vijest je objavljena jučer za vrijeme konferencijskog razgovora s investitorima, a nije trebalo dugo čekati da...

Viktor Gabaj Viktor Gabaj | 21.04.2015. / 08:00

AMD otkrio datum izlaska novih Windowsa 10

Prema izjavama šefice AMD-a, Lise Su, Windowsi 10 trebali bi ugledati svjetlo tržišta već krajem srpnja. Kako piše TheVerge, vijest je objavljena jučer za vrijeme konferencijskog razgovora s investitorima, a nije trebalo dugo čekati da bude zamijećena od strane gladnih očiju IT svijeta.

Ono što se sigurno za sada zna je to da će nova verzija Windowsa nakon izlaska biti dostupna u 190 zemalja te prilagođena na 111 jezika, no sam Microsoft još nije potvrdio točan datum izlaska - zna se samo da stižu na ljeto. Nedavno smo saznali kako će Microsoft izdati i posebnu verziju sustava za pirate, no prerano smo se počeli veseliti s obzirom na to da se ubrzo oglasio i sam Microsoft i djelomično demantirao tu glasinu. Naime, kompanija namjerava izdati "besplatne" odnosno legalne Windowse namijenjene piratima, no to ne znači da će se isti deklarirati kao autentični. Moguće da su se ovog dosjetili kako bi imali pod nadzorom pirate i na temelju praćenja njihovih aktivnosti smislili neko rješenje za borbu protiv istih u budućnosti.

Što još dodati? Nadajmo se da će kroz neko vrijeme izletjeti još koji detalj vezan uz nove 'winse'.

Izvor: TheVerge

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti