Amerikanci vidjeli goruću kuglu na nebu i prvo zvali NASA-u

Osim NASA-e, zvalo se i Američko meteorsko društvo koje je objavilo da su dosad primili 55 prijava "vatrenih kugli iznad Floride".

Martina Čizmić | 07.12.2017. / 13:08

Meteor (Foto: Thinkstock) (Foto: Thinkstock)

Ljubav između Amerikanaca i izvanzemaljaca dobro je poznata u cijelom svijetu. Svake godine tisuće stanovnika SAD-a prijave "nepoznate pojave" na nebu za koje su uvjereni da su posjetitelji s drugog planeta.

Slično se dogodilo i iznad Floride kad su deseci stanovnika na nebu ugledali goruću kuglu koja pada prema zemlji i potom eksploziju.

Nakon što su sve lijepo zabilježili svojim pametnim telefonima i objavili na YouTubeu, Amerikanci su u panici zvali NASA-u i tražili informacije o tome što se događa.

Osim NASA-e, zvalo se i Američko meteorsko društvo koje je objavilo da su dosad primili 55 prijava "vatrenih kugli iznad Floride".

Očevici su prizor opisivali "kao da netko vari na nebu", dok su drugi isticali kako se moglo vidjeti da "otpadaju komadi s kugle".

Zapravo se radilo o manjem meteoru koji je ušao u Zemljinu atmosferu i zapalio se. U Američkom meteorskom društvu vjeruju kako je meteor, odnosno ono što je ostalo od njega, pao u more između Cape Corala i Sarasote na zapadnoj obali Floride.

Inače, svakog dana nekoliko tisuća meteora uđe u Zemljinu atmosferu i prođe nezamijećeno jer padnu na nenaseljeno područje ili u oceane ili jednostavno izgore prije no što se dovoljno približe Zemljinoj površini da budu vidljivi.

Nisu opasni, ali izgledaju spektakularno. Uvjerite se sami.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti