Anonymousi najavili 'totalni rat' Donaldu Trumpu

Na YouTubeu objavljen je video u kojem se poziva na 'totalni rat' Anonymousa protiv Donalda Trumpa, rušenje njegovih internetskih stranica i bojkot kampanje i njegovog branda

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 16.03.2016. / 08:41

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Kampanju za kandidata za najvažnijeg čovjeka SAD-a ponajviše je obilježio Donald Trump s brojnim kontroverznim izjavama koje su mu, osim bijesa i nezadovoljstva velikog broja ljudi, donijele i veliku popularnost među dijelom Amerikanaca. Među onima koji nisu zadovoljni s Trumpom, njegovom kampanjom i postupcima su Anonymousi, najpoznatija hakerska grupa na svijetu koja mu je poručila da ga prate već neko vrijeme te im je njegovo ponašanje 'prilično uznemirujuće'. Oni su još krajem prošle godine pozvali na borbu protiv Trumpa, a početkom ožujka s jedne od stranica povezanih s Anonymousima objavljen je videozapis u kojem se poziva na 'totalni rat' protiv Trumpa. 'Ovo je poziv borcima za slobodu i svim hakerima diljem svijeta', stoji u poruci objavljenoj na YouTubeu u kojoj se poziva na zaštitu 'naše budućnosti, slobode i našeg načina života'. Hakeri, naravno, totalni rat neće voditi oružjem, već s računalima te im osoba u ovom videozapisu poručuje da napadnu i ugase internetske stranice povezane s Trumpom, unište njegovu kampanju i sabotiraju brand, odnosno da istraže i javno objave sve ono što Donald Trump ne bi htio da se javno sazna.

Kao jednu od meta sad naglasili izdvojili su stranicu Trumpovog luksuznog hotela trumpchicago.com na koju su najavili napad 1. travnja, a bit će zanimljivo vidjeti hoće li Trump imati odgovor na ovu najavu Anonymousa koji su od svih internetskih korisnika zatražili dijeljenje ovog videozapisa. Ipak, s obzirom da se Anonymousi nazivaju 'kolektivom bez vođe', teško je znati stoje li iza ovog videa zaista istaknutiji članovi koji su i do sada sudjelovali u aktivnostima Anonymousa ili je riječ o jednom korisniku ili grupi korisnika koja je na svoju ruku odlučila objaviti ovaj video i pozvati na akciju protiv Trumpa. Iako je video objavljen početkom mjeseca, dio velikih medija tek je ovog tjedna objavio vijest o njemu i privukao pozornost korisnika koji su sve više počeli dijeliti video o napadu na Trumpa, a koliko će se njih odazvati na poziv za 'totalnim ratom' saznat ćemo početkom travnja.  

Izvor: Huffington Post

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti