Appelov nosivi gadget koštat će oko 400$

Ostalo je nešto više od tjedan dana, a informacija o novim planovima Applea svakim danom je sve više.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 31.08.2014. / 08:35

Appelov nosivi gadget koštat će oko 400$

Ostalo je nešto više od tjedan dana, a informacija o novim planovima Applea svakim danom je sve više. 

Najveći novitet koji će se predstaviti 9. rujna je, uz već standardni iPhone, je nosivi gadget, no za sada je nepoznato hoće li to biti pametni sat ili pametna narukvica. 

Kako god okrenuli, ovaj će uređaj biti duboko povezan s nedavno predstavljenim HomeKit-om i HealthKit-om, odnosno značajkama novog iOS 8 mobilnog operativnog sustava pomoću kojih se mogu primjerice zaključavati elektronska vrata i pohranjivati informacije o zdravlju i fitnessu kao što su otkucaji srca, trošenje kalorija i krvni tlak, između ostalog. 

Relevantni Recode, kad su u pitanju vijesti o Appleu, piše kako će uređaj koštati oko 400 dolara, no cijena za sada nije finalna, a samim time kompanija konkurira Samsungovom Gear 2 Silveru koji košta oko 300$, uređajima koji imaju Googleov operativni sustav za 200$ i Timexov Ironman One GPS+ koji nosi cijenu od 400 dolara i dolazi s vlastitom 3G konekcijom. 

Nosivi gadgeti velika su stvar u svijetu tehnologije pa se tako predviđa kako će samo ove godine broj isporučenih uređaja koji spadaju u ovu kategoriju iznositi oko 19 milijuna, dok bi u sljedeće četiri godine taj broj mogao narasti na 111.9 milijuna. 

Također, možda je zanimljivo spomenuti kako prema sadašnjim informacijama, Apple će svoj nosivi gadget početi isporučivati tek sljedeće godine.

Izvor Recode, Foto Flickr

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti