Apple bi uskoro mogao predstaviti vlastitu web tražilicu

Već je od ranije poznato da se Apple i Google naizgled natječu u gotovo svakom mogućem području, a izgleda da je sada red došao na pretraživanje...

Viktor Gabaj Viktor Gabaj | 07.05.2015. / 21:46

Apple bi uskoro mogao predstaviti vlastitu web tražilicu

Već je od ranije poznato da se Apple i Google natječu u gotovo svakom mogućem području, a izgleda da je sada red došao na pretraživanje weba. Naime, prema pisanju portala CultofMac, Apple je na svojoj službenoj stranici objavio natječaj za voditelja projekta vezanog uz razvoj platforme koju podržavaju gotovo svi uređaji bez obzira koji operativni sustav "vrtjeli" što sugerira na možebitan rad na vlastitoj tražilici.

Ako se ne radi samo o glasinama, uskoro bismo mogli ugledati novog člana u skupini najpoznatijih web tražilica koji bi se mogao zvati iSearch ili pak Apple Search. U svakom slučaju očito iz Applea znaju što rade i pucaju na vjernost svojih korisnika koja im je glavna stepenica prema cilju za osvajanje tržišta. Još jedna dobra okolnost koja ide kompaniji na ruku je i Mozillin potez kojim su uklonili Google kao zadanu tražilicu u svojem Firefox pregledniku, što je dovelo do pada pretraživanja na Googleu od otprilike 20 posto. 

Uskoro stiže iOS 9, hoće li Beats i Apple postići dogovor?

Radi li se stvarno o oglasu za mjesto glavnog čovjeka koji će stajati iza nove tražilice iz Applea, možemo samo nagađati, ali u svakom slučaju treba priznati kako bi bilo zanimljivo vidjeti tražilicu napravljenu od strane ovog IT diva iz Silicijske doline.

Foto: techradar
Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti