Apple će novi model iPhonea predstaviti već u ožujku

Prema glasinama koje kruže mrežom, telefon će biti baziran na najnovijem hardveru, no na zastarjelom dizajnu iPhonea 8 te bi se u prodaji trebao pojaviti po cijeni od 399 dolara.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 22.01.2020. / 08:31

Novi modeli iPhonea (Foto: AFP)

Ljubitelji Applea neće morati čekati rujan kako bi vidjeli novi model iPhonea, već bi prema posljednjim medijskim informacijama kompanija novi telefon trebala predstaviti već u ožujku. Početak masovne proizvodnje očekuje se sljedeći mjesec, a ubrzo nakon predstavljanja možemo očekivati i njegovu prodaju.

iPhone XR (Foto: AFP) Ovo je najpopularniji telefon na svijetu u 2019. godini

No to neće biti nasljednik modela iz serije 11 s velikim ekranima i novim snažnim hardverom, već će biti namijenjen korisnicima koji žele uređaj manjih dimenzija, snažnog hardvera i prihvatljivije cijene. To će, dakle, biti nasljednik modela SE (spominje da bi se mogao prodavati kao iPhone SE2, ali i kao iPhone 9) koji će biti baziran na dizajnu modela iPhone 8 i hardveru iz posljednje generacije telefona.

Očekujemo telefon "starog" dizajna, odnosno izgledat će kao i većina mobitela prije nego što se pojavio hardverski urez za kameru za selfije. Ispod ekrana čija bi dijagonala trebala iznositi 4,7 inča bit će tipka Home u koju će biti implementiran senzor za otiske prstiju, dok će kamera biti iznad ekrana. Iako će izgledati zastarjelo, ispod haube imat će moderan i snažan hardver – procesor A13 kao i u posljednjoj generaciji iPhonea 11 koji garantira brzinu, a što se kamera tiče, sa stražnje strane bit će samo jedan senzor. Naravno, o kvaliteti kamere sada je prerano govoriti i to bismo trebali saznati prilikom predstavljanja, odnosno testiranja same kamere.

Prema ranijim izvještajima analitičara Ming-Chi Kua, Apple će s novim telefonom pokušati privući dosadašnje korisnike iPhonea 6 i 6 Plus koji ne mogu nadograditi svoj operativni sustav na iOS 13. Model SE2 (ili kako će se već zvati) omogućit će im korištenje telefona sa snažnim hardverom i mogućnostima koje nosi iOS 13 (imat će pristup gamerskom servisu Arcade i Apple TV+), a što je najvažnije, neće trebati platiti previše za takav uređaj, barem ne prema Appleovim standardima.

iPhone 11 "Potpuno bežično iskustvo": Apple planira jedan veliki novitet za najjače modele iPhonea

Novi model iPhonea tako bi se u prodaji trebao pojaviti, vjeruje Kuo, za 399 dolara, no to su i dalje samo nagađanja pa trebamo sačekati ožujak i službeno predstavljanje najjeftinijeg iPhonea kako bismo saznali točnu, to jest službenu cijenu.

Izvor: 9to5Mac
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti