"Potpuno bežično iskustvo": Apple planira jedan veliki novitet za najjače modele iPhonea

Najjači model iPhonea planiran za 2021. bit će potpuno neovisan o kabelima – moći će ga se puniti samo bežično te će se na njemu moći koristiti samo bežične slušalice.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 06.12.2019. / 15:37

iPhone 11 (Foto: AFP)

Veliki broj vlasnika iPhonea svoje uređaje većinom puni korištenjem bežičnih punjača, a s obzirom na to kolika je potražnja za njihovim bežičnim slušalicama AirPods, jasno je kako mnogima više nisu potrebni nikakvi kabeli za korištenje s iPhoneom. Potpuno bežično korištenje telefona, čini se, mogao bi postati trend u budućnosti, a jedna od kompanija koja bi mogla predvoditi taj trend bit će upravo Apple.

Novi modeli iPhonea Apple počeo s pripremama za novu generaciju iPhonea koju će predstaviti 2020.

Tako barem smatra Ming-Chi Kuo – ako pratite glasine vezane uz Apple, njegovo ime sigurno vam je dobro poznato jer je riječ o analitičaru s vjerojatno najboljim izvorima u industriji, barem kada je u pitanju Apple. Cookova kompanija, dakle, razmišlja o smartphoneu koji se uopće neće moći puniti kabelom, dakle neće imati Lightning konektor, što znači da se s njim neće moći povezati ni žičane slušalice, već samo one bežične. Takav iPhone koji će pružiti "potpuno bežično iskustvo" o kojem govori Kuo, na tržištu se neće pojaviti sljedeće godine, već vjerojatno u rujnu 2021. dokad će vjerojatno bežično punjenje uređaja i bežične slušalice biti još popularnije.

Kako je do tada ostalo skoro dvije godine, jasno je da se Appleovi planovi mogu promijeniti te kompanija može odustati ili odgoditi razvoj potpuno bežičnog smartphonea. No s obzirom na sve veći popularnost bežičnog punjenja, za pretpostaviti je da bi za dvije ili koju godinu više Apple zaista mogao predstaviti takav model smartphonea.

Usporedba fotografija Pogledajte razliku u kvaliteti fotografija između profesionalnog fotoaparata i novog iPhonea

To nije jedini novitet koji je Kuo načuo iz izvora bliskih Appleu. Naime, on spominje i još jedan model iPhonea SE koji kompanija priprema za 2021. Sljedeće godine, dakle, očekujemo model SE 2 koji bi izgledom trebao biti baziran na iPhoneu 8, a hardverski na iPhoneu 11, a godinu nakon toga možemo očekivati iPhone SE 2 Plus. Model Plus trebao bi, naravno, imati veći ekran, a spominje se i Touch ID implementiran u tipku za paljenje telefona (što dosad nismo vidjeli na Appleovim uređajima), no ne i Face ID.

Izvor: Mac Rumors

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti