Jedan od prvih Apple I računala, koje je Steve Jobs  prodavao iz garaže svojih roditelja, stavljeno je  na prodaji za 150,000 funti. Oko 200 primjeraka originalnih Apple I proizvedeno je 1976.g. a samo ih je nekoliko danas preostalo.

Računalo ima 8K memorije, što je otprilike 524,000 puta manje nego današnje standardno Apple računalo, a ta memorija nam danas nebi bila dovoljna da pohranimo jednu pjesmu. Računalo je dolazilo bez monitora i tipkovnice, no za oboje je imao podršku što je bilo ispred konkurentnih uređaja sa LED diodama i prekidačima.

Apple I je bio jedan od prvih računala koji su se prodavali po principu out-of-box, što znači da niste morali znati lemiti dijelove kako bi vaše računalo proradilo, već je Apple to učinio za vas. Računalo se prodavalo za 666.66 dolara, a mogli ste naknadno kupiti kazetofon za dodatnih 75 dolara.

U cijenu su uključeni računalni dijelovi, upute za korištenje i potpisno pismo Apple CEO-a Steve Jobsa. Aukcija kreće 23. studenog u poznatom Londonu poznate aukcijske kuće Christie’s.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju