Za sada, Apple surađuje sa Googleom te u svoje iOS uređaje po defaultu donosi Google Maps kako bi ljudima olakšao snalaženje u prostoru.

Google Maps su dobri no ne i najbolji servis za prikaz mapa. Nove informacije govore kako je Apple kupio kompaniju C3 Technologies, no još nije ništa službeno. 9to5mac doznaje kako je ipak Apple postao vlasnik švedske kompanije koja izrađuje nevjerojatno realne 3D karte.

Naime, prije nekoliko godina Apple je kupio kompaniju Placebase, a prošle je godine kupio još jednu kompaniju koja izrađuje 3D karte pod nazivom Poly9. Dakle sa tri servisa koji se bave izradom mapa Apple sigurno želi napraviti revoluciju ovog servisa za iOS uređaje.

C3 Technologies kompanija je koja izrađuje visoko kvalitetne i detaljne 3D karte bez virtualnog unosa samog čovjeka. Karte u 3D-u kreiraju se pomoću fotoaparata, a tehnologija izrađuje zgrade, kuće i male objekte poput drva.

Iako Apple i Google imaju ugovor za korištenje Google Mapsa u iOS-u, kupnja ovih triju kompanija jasno daje do znanja da se Apple želi odvojiti od Googlea i napraviti potpuno novo iskustvo mapa na svojim iOS uređajima.

Osim toga, Apple je također izjavio kako prikuplja enormne količine prometnih podataka kako bi izgradili bazu sa ciljem pružanja iPhone korisnicima poboljšane prometne usluge u sljedećih nekoliko godina.

Dakle 3D karte uz prometni servis izgleda kao dobra kombinacija, što vi mislite?

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju