Prije nekoliko trenutaka jedna od najvećih tech kompanija -- Apple, objavila je svoje rekordne prihode za Q1.

Unatoč bolesti Steve Jobsa, Apple je objavio svoj najbolji kvartalni prihod u povijesti kompanije. Naime, Apple u Q1 za 2011, godinu ima prihode od čak 26.7 milijardi dolara od čega je 6 milijardi profit, prodano je 7.33 milijuna iPada i čak 16.24 milijuna iPhonea.

Prošle godine profit kompanije u isto vremensko razbolje bio je 4.3 milijarde dolara netto profita u odnosu na 6 miljardi u posljednjem kvartalu, dok je cijena dionice dostigla vrijednost od 5.38$ (očekivanja su bila 4.80$).

Pogledamo li brojke prodanih iPhone, Apple je prodao 16.24 milijuna iPhonea, što je ujedno i novi rekord kompanije, te 7.33 milijuna iPada što je za 3 milijuna uređaja više nego kvartal ranije. Cool, huh?

Od brojka prodanih Macova također zastaje dah. Apple je prodao 4.13 milijuna Macova što je za 23% više u odnosi na kvartal ranije, 19.45 milijuna iPoda čija je prodaja pala za 7% što je i očekivana brojka.

Dok čekamo ostale brojke, doznalo se i nešto podataka o Steve Jobsu. Kako piše TechCrunch, Jobs će i dalje obavljati usmjeravanje kompanije i donošenje velikih odluka što znači da će nastaviti odrađivati svoj posao u Appleu.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju