Apple objavio vijest koja bi mogla razočarati brojne kupce

Iz Applea poručuju da blisko surađuju s dobavljačem kako bi se vratio na normalne razine proizvodnje.

Hina | 07.11.2022. / 08:38

Apple iPhone 14 i Apple iPhone 14 Plus (Foto: Apple)

Kupci iPhonea mogu očekivati kašnjenja u isporuci tog proizvoda zbog ograničenja uzrokovanih koronavirusom u proizvodnoj tvornici u Kini, upozorila je tvrtka Apple.

Foxconn Kineska politika suzbijanja covida dovodi pod znak pitanja isporuke iPhonea

Riječ je o tvornici iPhonea Appleova proizvodnog partnera Foxconna u Zhengzhouu u Kini, koja radi pod ograničenjima, što privremeno utječe na primarni pogon za sklapanje modela iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max.

Nedavno su se pojavila izvješća da su radnici u tvornici za sklapanje iPhonea u Kini pobjegli iz pogona nakon što je val slučajeva bolesti COVID-19 doveo do potpunog zatvaranja tvornice.

Foxconn Panika u Kini: Radnici preskaču ograde i bježe iz tvornice iPhonea kako bi izbjegli lockdown zbog širenja koronavirusa

Tvrtka Foxconn, službeni dobavljač američkog Applea, ima mnogo radnika u svojem kompleksu Zhengzhou i nije dala službeni broj zaraženih bolesti COVID-19.

Iz Applea poručuju da blisko surađuju s dobavljačem kako bi se vratio na normalne razine proizvodnje, a da se istovremeno radi na osiguravanju zdravlja te sigurnih uvjeta za svakog radnika.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti