Apple omogućio preuzimanje mobilnog operativnog sustava iOS 11

Najnovija verzija Appleova mobilnog operativnog sustava dostupna je za javno preuzimanje u beta inačici

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 27.06.2017. / 11:15

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nakon što je Apple na svojoj nedavnoj WWDC konferenciji predstavio ili bolje rečeno najavio najnovije verzije svojih desktop (macOS High Sierra) i mobilnih (iOS 11) operativnih sustava, istog su trena oni koji sudjeluju u programu Apple Developer imali mogućnost preuzimanja, instalacije i testiranja navedenih OS-ova. Relativno brzo, možda čak i brže negoli smo očekivali, barem kada je u pitanju mobilna platforma, Apple je u beta inačici omogućio javno preuzimanje beta mobilnog operativnog sustava iOS 11. Uobičajeno je da Apple instalaciju svih beta verzija omogućuje za sve tek kada se isprave najkritičniji “bugovi” i problemi koje testiraju developeri. Ako je suditi po tome, onda iOS 11 beta možete bez većih problema instalirati na svoj Appleov mobilni uređaj, bilo da se radi o iPhoneu ili iPadu.

Preuzimanje i instalacija poprilično su jednostavni, iako Apple preporučuje da prije instalacije napravite sigurnosnu kopiju svega što se trenutačno nalazi na uređaju, uključujući i aktualni operativni sustav koji koristite, vjerojatno iOS 10. Nakon što to odradite, dovoljno je posjetiti mrežnu stranicu https://beta.apple.com/sp/betaprogram/ i na njoj upisati Apple ID s pripadajućom zaporkom. Ako kojim slučajem nemate Apple ID, također ga brzo i jednostavno možete kreirati. Kada ste se prijavili morate izabrati beta.apple.com/profile kako biste instalirali profil koji omogućuje preuzimanje i instalaciju iOS 11 mobilnog operativnog sustava. Instalacija profila zapravo odrađuje potrebne predradnje da biste se na svom uređaju mogli “prijaviti” za sudjelovanje u testiranju ove, ali i svih budućih inačica beta verzije iOS 11.

Posljednji korak zapravo je klasična provjera nadogradnji softvera za vaš Apple uređaj, ali kod provjere, ako je profil ispravno instaliran, ponudit će vam se preuzimanje i instalacija iOS 11. I to je uglavnom to, možete krenuti u svijet novog mobilnog operativnog sustava koji je pripremio Apple i za koji tvrdi da će biti daleko bolji, stabilniji i brži nego sve dosadašnje verzije…

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti