Apple Pay dostupan korisnicima kartica PBZ-a

Za korištenje Apple Pay usluge potreban je iPhone 6 ili noviji, odnosno iPad Air 2 ili iPad mini 3 i noviji.

Martina Čizmić | 02.06.2020. / 16:15

Apple Pay (Foto: AFP)

Korisnici Mastercard kartica Privredne banke Zagreb (PBZ) od danas mogu koristiti uslugu Apple Pay, beskontaktno plaćanje putem Appleovog pametnog telefona.

Za razliku od klasičnog plaćanja kreditnom karticom, korištenje usluge Apple Pay uklanja potrebu za pohranjivanjem brojeva krediten ili debitne kartice na sam uređaj. Umjesto toga, dodjeljuje se jedinstveni broj računa uređaja koji je tokeniziran i sigurno pohranjen na modulu Secure Element na uređaju. Svaka je transakcija autorizirana jednokratnim jedinstvenim dinamičkim sigurnosnim kodom.

PBZ i dalje snažno nastavlja s aktivnostima proširenja ponude inovativnih proizvoda i usluga prema svojim klijentima. Vrlo smo zadovoljni što danas možemo ponuditi Apple Pay uslugu također i našim korisnicima Mastercard kartica, pružajući im još jedan način plaćanja koji je ne samo siguran, već i vrlo praktičan, što je osobito važno u ovom trenutku povećanog korištenja mobilnih plaćanja, rekao je Dinko Lucić, predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb.

Apple Pay je vrlo lako postaviti, a korisnici će nastaviti ostvarivati sve pogodnosti koje im nude kreditne i debitne kartice. Za kupnju u trgovinama, Apple Pay radi na iPhone SE, iPhone 6 i novijim modelima te Apple Watch uređaju. Online kupnja, u aplikacijama i na web stranicama koje prihvaćaju Apple Pay, jednostavna je pomoću Touch ID-a, dvostrukim klikom bočne tipke i pogledom na iPhone X za potvrdu identiteta putem Face ID-a.

Apple Pay radi na uređajima iPhone 6 i novijim modelima, iPhone SE, iPad Pro, iPad (5. generacija), iPad Air 2 i iPad mini 3 i novijim verzijama. Apple Pay u Safariju funkcionira na bilo kojem Mac računalu uvedenom u ili nakon 2012. sa sustavom macOS Sierra, dok se plaćanje potvrđuje iPhonom 6 ili novijim ili Apple Watch uređajem, ili Touch ID-om na novom MacBook Pro i MacBook Air.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti