Apple pokreće novi trend na tržištu: Sve se čini super, osim - cijene

Apple kreće s novom klasom uređaja s kojom bi mogli započeti novi trend na tržištu.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 17.06.2024. / 09:34

Apple (Foto: Afp)

Apple je nedavno predstavio novu generaciju svojih tableta od kojih je posebnu pažnju privukao iPad Pro dijagonale 13 inča jer je riječ o njihovom najtanjem tabletu do sada. Tanak je samo 5,1 mm, što je prilično impresivno za takav uređaj s naprednim hardverom i velikim ekranom.

Tim Cook Apple priprema potpuno drukčije računalo koje će biti skupo čak i za njihove standarde

S tim iPadom Apple je, prema poznatom analitičaru Marcu Gurmanu iz Bloomberga, započeo potpuno novi trend na tržištu. Naime, iPad Pro početak je nove klase Appleovih uređaja, naglašava Gurman, a Appleov dugoročni cilj je napraviti “najtanje i najlakše proizvode u svojim kategorijama”. Te promjene, naravno, neće utjecati na performanse samih uređaja koje bi i dalje trebale biti vrhunske, a o prvom sljedećem uređaju iz ove kategorije već smo pisali.

Naime, nakon iPada, sljedeći uređaj iz te kategorije tankih i lakih uređaja trebao bi biti - iPhone. Apple novu generaciju svojih telefona planira za rujan ove godine, no niti jedan od uređaja iz serije iPhone 16 neće biti značajno tanji, već iPhone Slim možemo očekivati sljedeće godine. Prema ranijim glasinama, taj uređaj navodno bi trebao zamijeniti model iPhonea Plus, a osim što će biti tanji, Apple bi na njemu trebao napraviti i neke značajnije dizajnerske promjene, na kojima se još radi. Među inim, možemo očekivati manji hardverski izrez na prednjoj strani telefona u kojem će biti smješteni kamere i FaceID senzor, dok će kamere sa stražnje strane biti u sredini uređaja. Dijagonala ekrana trebala bi iznositi najvjerojatnije oko 6,6 inča. Još jedna zanimljivost vezana uz ovaj uređaj je što bi to trebao biti - najskuplji iPhone u ponudi.

Prema Gurmanu, tablet i telefon samo su početak tranzicije prema toj novoj kategoriji tankih i lakih uređaja. Nakon ova dva modela, Apple planira slične promjene implementirati i u prijenosnike i pametni sat. Tako se spominje tanji i lakši MacBook Pro, kao i Apple Watch. Gurman posebno ističe kako će Apple priprema najveće dizajnerske promjene do sada sa svojim pametnim satom.

iPhone 6 Savjet stručnjaka za sigurnost: Ako imate ove modele iPhonea - bacite ih!

Trenutačno nema previše detalja oko dimenzija i opcija samih uređaja, no ne bi se trebali iznenaditi ako to budu najjači i najskuplji Appleovi prijenosnici i satovi u ponudi.

S obzirom na to da ova kompanija često pokreće trendove na tržištu, bit će zanimljivo hoće li i ovog puta pokrenuti trend prema još tanjim i lakšim uređajima, no čini se kako će taj trend imati i svoju cijenu.

Izvor: 9to5 Mac
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti