Apple priprema najskuplji iPhone dosad

Trenutačna početna cijena najskupljeg modela u SAD-u iznosi 1200 dolara, a nadolazeći telefon bit će još skuplji.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 21.05.2024. / 14:37

Tim Cook (Foto: Afp)

Iako Apple u ponudi ima i cjenovno povoljniju verziju iPhonea, njihovi su telefoni, pogotovo najjači modeli, općenito među najskupljim uređajima na tržištu, barem kada su u pitanju klasični, a ne savitljivi ekrani. Trenutačno najskuplji model jest iPhone 15 Pro Max čija cijena na američkom tržištu iznosi od 1200 dolara za model kapaciteta 256GB.

Iako je riječ, dakle, o najskupljem Appleovom telefonu, pokazalo se kako je upravo ovo najpopularniji njihov mobitel, ali i ukupno najpopularniji telefon na svijetu u prva tri mjeseca ove godine. Naime, prema Counterpointu, iPhone 15 Pro Max najprodavaniji je telefon globalno s udjelom od 4,4 posto, ispred iPhonea 15 i iPhonea 15 Pro.

Šok Korisnici iPhonea u šoku: Na telefonima im se ponovno pojavljuju izbrisane intimne fotografije

Za ljubitelje Applea kojima cijena telefona nije problem, a na spomenutom primjeru vidimo kako je puno takvih ljudi, stiže jedna dobra vijesti, iako još nepotvrđena. Naime, za sljedeću godinu, s generacijom iPhonea 17 Apple priprema svoj najtanji, ali i - najskuplji iPhone.

I ranije su se pojavile glasine o iPhoneu 17 Slim, no činilo se kako će taj model biti samo zamjena za iPhone 16 Plus, običan iPhone s većim ekranom.

Nove glasine kažu kako bi Apple mogao odustati od takvog običnog iPhonea s većim ekranom i predstaviti model koji bi, prema specifikacijama, trebao biti jači, ali i skuplji i od modela Pro Max.

Prema dostupnim informacijama, konačan dizajn uređaja još nije gotov te niti u Cookovoj kompaniji još nisu sigurni koja bi bila idealna dijagonala za novi iPhone. Trenutačno isprobavaju nekoliko vrsta dizajna, uključujući i model s aluminijskim kućištem te manjim hardverskim urezom na prednjem dijelu telefona u kojem će biti smješteni FaceID senzori i kamera. Zanimljivo, položaj kamera na stražnjoj strani telefona navodno će biti pri vrhu, ali - u sredini. Što se dijagonale ekrana tiče, razmišlja se o dijagonali između 6,12 i 6,669 inča.

John Ternus Bliži se kraj ere Tima Cooka: Ovo bi mogao biti novi CEO Applea

Bit će zanimljivo vidjeti i koliko će taj model biti tanak, s obzirom na to da bi se trebao prodavati kao iPhone Slim. Kompanija je nedavno predstavila svoj najtanji tablet do sada te je novi iPad Pro dijagonale ekrana 13 inča tanak samo 5,1mm.

Izvor: Tech Spot 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti