Korisnici iPhonea u šoku: Na telefonima im se ponovno pojavljuju izbrisane intimne fotografije

Sve je više pritužbi korisnika, no iz Applea još nisu komentirali ovaj problem.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 17.05.2024. / 15:40

Šok (Foto: Getty Images)

Kada izbrišemo fotografije s naših telefona, jasno je kako te slike više nikada ne želimo vidjeti te smo ih izbrisali s razlogom. U nekim slučajevima korisnici samo žele napraviti više prostora na telefonu, ponekad imaju puno istih ili sličnih fotografija pa brišu višak, a u nekim slučajevima žele se riješiti nekih neugodnih ili intimnih fotografija za koje ne žele da ih netko drugi vidi.

Dio korisnika iPhonea posljednjih se dana na forumima posvećenim Appleovim uređajima žali kako su im se među novo dodanim fotografijama na iCloudu počele pojavljivati slike koje su odavno izbrisali. Ponekad je riječ o slikama snimljenim (i izbrisanim) prije nekoliko godina ili čak desetak godina, dok su se neki požalili kako su im se pojavile slike bivših partnera i partnerica, ali i neke intimne fotografije koje su zauvijek trebale ostati izbrisane. Nekima su se među novim fotografijama pojavilo samo nekoliko fotografija, dok jedan korisnik na Redditu kaže kako mu se vratilo čak oko 300 fotografija za koje je mislio da su zauvijek izbrisane.

Apple iPhone X Apple dogovara zanimljivo partnerstvo koje bi trebalo učiniti sljedeću generaciju iPhonea još boljom?

Apple iPhone 15 Pro Sljedeće godine Apple počinje s prodajom modela iPhone Slim

Nakon brisanja fotografija s iPhonea, one se privremeno premještaju u datoteku s izbrisanim datotekama gdje stoje još 30 dana (za slučaj da se osoba predomisli i poželi ih ponovno vratiti), nakon čega se trajno brišu. Također, postoji mogućnost i njihova ranijeg brisanja iz te datoteke i tada fotografije više nisu dostupne na telefonima. Tako bi barem trebalo biti u teoriji, no kako smo vidjeli iz ovog primjera, te fotografije i dalje ostaju negdje pohranjene i može se doći do njih.

Iz Applea još nisu komentirali pritužbe korisnika tako da službeno nije poznato zašto je došlo do ovog problema, no mediji nagađaju kako su problemi počeli s nadogradnjom mobilnog operativnog sustava na verziju iOS 17.5.

Također, čini se kako taj problem nije vezan samo uz fotografije te se jedan korisnika iPhonea na platformi X potužio kako su mu se, nakon nadogradnje operativnog sustava na posljednju verziju, ponovno pojavile neke stare glasovne poruke.

Izvor: Mac Rumors
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti