Apple pokrenuo program zamjene baterija za određeni broj neispravnih iPhone 5 uređaja

Apple je objavio kako određeni broj uređaja prodanih između rujna 2012 i siječnja 2013 godine ima 'problematičnu bateriju', ako ste kojim slučajem nesretni vlasnik jednog od takvih, možete tražiti zamjenu ili povrat novca.

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 23.08.2014. / 10:14

Apple pokrenuo program zamjene baterija za određeni broj neispravnih iPhone 5 uređaja

Apple je objavio kako određeni broj uređaja prodanih između rujna 2012 i siječnja 2013 godine ima "problematičnu bateriju", ako ste kojim slučajem nesretni vlasnik jednog od takvih, možete tražiti zamjenu ili povrat novca.

Vijest je prvi prenio portal 9to5Mac koji i inače vrlo često pouzdano donosi novitete vezane uz Appleove uređaje. Dakle, ako imate iPhone 5 i čini vam se da baterija ne traje onoliko koliko bi trebala i svoj uređaj morate puniti toliko često da vam cijela priča ide na živce, postoji realna mogućnost da vaš iPhone 5 dolazi iz "problematične serije". Iako će cinici reći kako svi vlasnici iPhonea imaju problema s (pre)kratkim trajanjem baterije, ovo su posebni, izolirani slučajevi, a ako je i sam Apple priznao da postoje problemi, onda nema sumnje da se radi o ozbiljnoj situaciji. Uostalom, pokrenut je poseban program za provjeru zamjene baterija, za sada je ograničen na područje Sjedinjenih Američkih Država i Kine, ali prema najavama, 29. kolovoza će biti dostupan i svim zemljama gdje su se navedeni uređaji prodavali.

U Appleovoj bazi postoje serijski broj uređaja koji su "pogođeni" ovom problematikom, da biste saznali je li vaš iPhone 5 među takvima, dovoljno je da upišete serijski broj uređaja na Appleovoj web stranici programa za zamjenu baterija koja se nalazi na ovom linku. Ipak, iz kompanije upozoravaju, čak i ako se serijski broj vašeg iPhone 5 uređaja poklapa s bazom "defektnih", prije zamjene oni će dodatno testirati performanse uređaja, odnosno baterije i tek nakon toga vam ponuditi zamjenu. U određenim slučajevima možete tražiti i povrat novca, ali to će ovisiti o Appleovoj korisničkoj podršci i to vrlo vjerojatno za svaku zemlju posebno. Zamjena baterije ne utječe na jamstvo uređaja, a spomenimo kako je ovakvih problema bilo i s određenim brojem uređaja iz iPhone 5S serije... 

Foto via Flickr

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti