Galerija

Uoči Dana planeta Zemlje Apple je predstavio Daisy, robota za rastavljanje i recikliranje starih modela iPhonea. Ovaj je uređaj nasljednik robota Liama koji je od 2016. reciklirao Appleove telefone te je robot Daisy napravljen dijelom i od dijelova Liama.

Novi robot smješten je u tvornici u Austinu te rastavlja stare modele Appleovih telefona i iz njih izvlači kvalitetne komponente koje se mogu reciklirati i ponovno iskoristiti u proizvodnji. Daisy može rastaviti devet različitih modela iPhonea brzinom od čak 200 telefona po satu. Apple u budućnosti planira predstaviti nove modele ovog robota koje će postaviti na lokacijama diljem SAD-a. 

Za sada će vlasnici starih modela iPhonea moći reciklirati ove uređaje putem GiveBack programa u Appleovim trgovinama ili putem Appleove internetske stranice, a ova će kompanija za svaki uređaj koje reciklira putem ovog programa donirati novac Conservation Internationalu.

"U Appleu konstantno radimo na pametnim rješenjima s kojima želimo riješiti problem klimatskih promjena i sačuvati dragocjene resurse našeg planeta", komentirala je povodom predstavljanja ovog robota za recikliranje Lisa Jackson, potpredsjednica za okoliš, politiku i društvene inicijative. Dodala je kako povodom Dana planete Zemlje korisnicima žele omogućiti što jednostavnije recikliranje uređaja i napraviti nešto dobro za planetu.

Izvor: Apple

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju