Apple predstavio novi model iPada

Novi iPad ne donosi neke revolucionarne novitete – ima A10 procesor i podršku za stylus, a cijena u SAD-u iznosi 329 dolara.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 28.03.2018. / 09:07

iPad (foto: Apple)

Steve Jobs znao je ismijavati kompanije koje kao jedan od načina upravljanja ekranima osjetljivim na dodir koriste stylus, odnosno olovku, no stvari u Appleu proteklih su se godina promijenile pa je tako s modelom iPad Pro i Tim Cook predstavio olovku koja olakšava njegovo korištenje i pruža brojne nove mogućnosti.

Od jučer je korištenje olovke moguće i na klasičnom iPadu – Apple je predstavio novi model s cijenom od 329 dolara koji ne donosi neke velike promjene i novitete, osim podrške za korištenje olovke (koju je, naravno, potrebno posebno platiti), no sigurno će privući veliki broj ljubitelja ove kompanije koji razmišljaju o kupovinu novog tableta

Novi model Appleova tableta dolazi s klasičnim opcijama na koje smo navikli i na ranijim modelima iPadova – rezolucija ekrana iznosi 9,7 inča, baterija traje desetak sati, sa stražnje strane nalazi se kamera od 8 MP koja podržava 1080p videozapise, dok je sprijeda FaceTime HD kamera za video razgovore i u dnu ekrana Touch ID. Osim podrške za stylus, novost je i bolji procesor te Appleov A10 garantira brzinu rada tableta, a ono što nedostaje jest priključak za Smart Keyboard kakav ima iPad Pro.

iPad (foto: Apple)

U Appleu se nadaju kako će ovaj uređaj naći svoje mjesto u brojnim učionicama u SAD-u (za učenike i studente njegova cijena iznosi 299 dolara) te su predstaviti i nadograđeni softver – nove verzije Pagesa, Numbersa i Keynotea koje sada podržavaju Appleov stylus.

Osim Applea, novitete za iPad predstavio je i Logitech – novi stylus čija cijena iznosi 49 dolara i futrolu za zaštitu koja se može koristiti i kao tipkovnica. Njezina cijena iznosi 99 dolara, no čini se kako se, barem na početku, ovi uređaji neće pojaviti u prodaji, već će biti namijenjeni samo edukativnim ustanovama i korištenju u školama.

Izvor: The Next Web
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti