Apple priprema i treći iPhone?

Na mreži se ponovno šire glasine kako će sljedeće godine, pored iPhonea 7 i 7 Plus, Apple predstaviti i jeftiniji iPhone s manjom dijagonalom ekrana

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 05.11.2015. / 08:42

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Dok Tim Cook zbraja svote koje Apple zarađuje zahvaljujući odličnoj prodaji novih modela iPhonea, inženjeri ove kompanije već pripremaju nove modele pametnih telefona koje će predstaviti sljedeće godine. Nakon iPhonea 6S i 6S Plus, 2016. očekujemo iPhone 7 i 7 Plus o kojima još nema nekih konkretnijih informacija, osim što, kao i svake godine, možemo očekivati snažniji procesor i grafiku te bolju kameru. No, osim ova dva modela, sve je više glasina kako će Apple predstaviti i još jedan iPhone, model s ekranom dijagonale 4 inča koji bi trebao privući korisnike kojima su današnji telefoni i phableti preveliki, ali i koji bi trebao biti cjenovno povoljniji te bi trebao utjecati i na povećanje udjela Appleovih telefona na tržištu. Ovaj model navodno će biti sličan iPhoneu 5S kojeg je Apple predstavio prije više od dvije godine (model koji je također imao ekran dijagonale 4 inča) te poznati tržišni analitičar Ming-Chi Kuo vjeruje kako će njegova proizvodnja početi tijekom prve polovice sljedeće godine.

Neke prijašnje informacije govorile su kako bi prodaja ovog modela iPhonea mogla početi već u proljeće 2016., no Kuo njegovo predstavljanje očekuje u rujnu sljedeće godine zajedno s iPhoneom 7 te će njegova prodaja početi tjedan-dva nakon toga. Za razliku od modela 5C koji je predstavljen zajedno s iPhoneom 5S i čije je kućište napravljeno od plastike, novi jeftiniji iPhone (6C ili 7C) bit će napravljen od metala te će ga pokretati Appleov A9 procesor iz modela iPhone 6 i 6 Plus. Ono što ne treba očekivati od ovog modela jest 3D Touch tehnologija koja je predstavljena u najnovijim modelima Appleovih telefona te će jeftiniji iPhone imati 'običan' ekran. Najvažnije pitanje uz ovaj model bit će, naravno, njegova cijena – upravo je cijena iPhonea 5C bila najveće razočaranje jer su mnogi očekivali jeftiniji telefon te bi se slična stvar mogla ponoviti i s iPhoneom 7C koji bi također mogao biti samo sto dolara jeftiniji u odnosu na iPhone 7.  

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti