Apple priprema velike novitete: Najveći iPhone do sada i podrška za 5G

Iako ima još dosta vremena do 2020. godine, zahvaljujući analitičaru koji godinama prati kompaniju, već sad znamo Appleove planove za rujan sljedeće godine.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 18.06.2019. / 08:52

iPhone Xs i iPhone Xs Max (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Za nešto manje od tri mjeseca Tim Cook predstavit će novu generaciju Appleovih telefona koja, prema svemu što možemo pročitati na internetu, neće donijeti neke velike novitete ni revoluciju. Dijagonale ekrana svih telefona trebale bi ostati iste kao i na aktualnim modelima, pokretat će ih brži procesor A13, navodno možemo očekivati i veće baterije, a dva modela iz serije XS imat će tri stražnje kamere, dok će nasljednik modela XR imati dvije stražnje kamere. Svi modeli imat će podršku za 4G mreže, tako da će svi koji žele što prije kupiti telefone s kojima će surfati 5G brzinama preskočiti tu generaciju iPhonea.

Slika nije dostupna Loše vijesti za Apple: Prijete im tužbe, a iPhone bi mogao poskupjeti

Ming-Chi Kuo jedan je od najpoznatijih analitičara koji dugo godina prati Apple i koji se pokazao kao vjerojatno najpouzdaniji insajder kada je u pitanju Cookova kompanija te se informacije koje on objavljuje vrlo često pokazuju u potpunosti točne. Taj je analitičar jučer objavio što možemo očekivati od telefona koje će Apple predstaviti 2020. godine i čini se da napokon možemo očekivati neke veće promjene. Zanimljivo, novi modeli iz serije XS imat će različite dijagonale ekrana u odnosu na aktualnu generaciju telefona, pri čemu će nasljednik XS-a imati manji ekran (dijagonale 5,4 inča), dok će novi Max imati ekran dijagonale čak 6,7 inča.

Telefon iz serije XR zadržat će 6,1-inčni ekran, no od 2020. sva tri modela imat će OLED ekrane, pri čemu će ovaj model imati podršku za 4G mreže, dok će vlasnici nove generacije XS-a i XS-a Max od 2020. moći surfati mrežom 5G brzinama. Dakle, razlika između običnog i premium iPhonea više neće biti u vrsti ekrana kao prošle i ove godine, već u podršci za mobilne mreže nove generacije.

iPhone Opcije za koje možda niste znali: Trikovi za korištenje Safarija na iPhoneu i iPadu

Slične informacije o tome kako Apple neće žuriti s 5G mrežama te će prve 5G modele predstaviti 2020. čitali smo i ranije, a sada ih je potvrdio i Kuo. Cookova kompanija na početku koristit će Qualcommove čipove za povezivanje s 5G mrežama, a vjeruje kako će 5G čipovi koje Apple razvija biti spremni do 2022.

Naravno, do rujna 2020. ostalo je još dosta vremena i svašta se može promijeniti, no čini se kako je ovo trenutačni plan Applea – nove dijagonale, OLED ekrani za sve modele te dva uređaja s podrškom za 5G mreže.

Izvor: 9to5Mac
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti