Apple se prilagodio situaciji i odlučio dizajnirati specijalnu - zaštitnu masku

Nažalost, u Appleu nisu planirali ove maske, koje se čine prilično izdržljivima i praktičnima, prodavati u svojim prodavaonicama. Barem zasad.

Martina Čizmić | 28.09.2020. / 14:10

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

U trenutku kad je nošenje zaštitnih maski, u različitim stupnjevima, obvezno diljem svijeta, u Appleu su se odlučili na pomalo neobičan potez. Naime, zbog pandemije koronavirusa morali su zatvoriti svoje trgovine diljem svijeta, a jedan od uvjeta za njihovo ponovno otvaranje zasigurno je i nošenje zaštitnih maski. 

Stoga su dizajneri u Appleu sjeli za stol i osmislili zaštitnu masku u Appleovu stilu. Kako je objavljeno na YouTube kanalu Unboxing Therapy, Apple je za svoje zaposlenike osmislio posebnu zaštitnu masku koju je istovremeno moguće prati i nositi nekoliko puta, ali i baciti nakon isteka korištenja.

U videu se vidi da su maske "Dizajnirane u Appleu, a napravljene u Kini" i svaka kutija sadrži pet maski koje se mogu nositi osam sati prije no što ih je potrebno oprati. Maske se mogu prati pet puta prije no što ih treba baciti i uzeti novu. Uz masku, koja izgleda prilično čvrsto, dolaze i posebne kvačice koje drže masku na mjestu.

Kako je opisano u videu, u paketu se nalaze i upute za korištenje i održavanje maske, a dodatne informacije zaposlenici Applea mogu pronaći na posebnoj internetskoj stanici namijenjenoj upravo njima.

Zanimljivo, na vanjskoj strani kutije nalazi se i inventarski broj, prema kojem će vjerojatno zaposlenici moći voditi evidenciju o tome koliko je maski kome izdano i kad bi im trebala nova pošiljka.

Nažalost, u Appleu nisu planirali ove maske, koje se čine prilično izdržljivima i praktičnima, prodavati u svojim prodavaonicama. Barem zasad. 

Kako izgleda sama maska, pogledajte u videu Unboxing Therapy.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti