Apple već počeo s proizvodnjom najjeftinijeg iPhonea

Nasljednik iPhonea SE, osim boljeg hardvera i grafike, trebao bi imati mogućnost bežičnog punjenja, a u skladu s trendovima vjerojatno neće imati 3,5 mm izlaz za slušalice

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 24.04.2018. / 14:47

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Tijekom posljednjih nekoliko mjeseci čitamo različite informacije o novom modelu iPhonea SE – dio analitičara smatra kako će Apple odustati od razvoja ovog telefona, no kako i dalje postoji potražnja za hardverski jakim uređajima s malim ekranima te kako model SE i dalje Appleu donosi profit, neki analitičari i novinari vjeruju kako će Tim Cook ipak predstaviti nasljednika ovog modela.

Posljednje informacije (naravno, neslužbene i nepotvrđene) kažu kako Apple ne samo da razvija SE 2, već je njegova masovna proizvodnja već počela te bi se na tržištu trebao pojaviti uskoro. Nasljednika najjeftinijeg iPhonea tako očekujemo tijekom svibnja ili početkom lipnja na Appleovoj godišnjoj WWDC konferenciji.

U odnosu na prethodnika, dvojka bi trebala zadržati ekran dijagonale 4 inča, no imat će bolji hardver i grafiku te mogućnost bežičnog punjenja baterije, što je opcija koju imaju samo modeli iPhonea predstavljeni u rujnu prošle godine. Jednu stvar koju SE 2 vjerojatno neće imati u odnosu na svog prethodnika je 3,5mm izlaz za slušalice pa će korisnici, osim priloženih slušalica, morati koristiti i posebni kabel koji će spojiti na klasične slušalice ako ih žele koristiti s ovim telefonom.

iPhone SE 2 trebao biti uvertira za velike stvari koje očekujemo u rujnu – tri nova modela iPhonea, od čega će dva imati OLED ekrane (nasljednik iPhonea X i iPhone X Plus) te model sa 6,1 inčnim LCD-om čija bi cijena trebala biti iznositi između 550 i 650 dolara.

Izvor: Cnet
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti