Apple za sljedeću godinu priprema 'iPhone Ferrari'

Nove glasine kažu kako Apple svoj najjači model za sljedeću godinu razvija pod kodnim imenom Ferrari, a predstavit će ga u rujnu

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 22.12.2016. / 07:59

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Sljedeće godine Apple slavi deset godina od predstavljanja prvog iPhonea te već mjesecima čitamo kako ova kompanija priprema uređaj s kojim ponovno žele oboriti sve prodajne rekordne na tržištu. Iako su ovogodišnji modeli iPhone 7 i 7 Plus odlični telefoni, mnogi su Appleu zamjerili kako su prilično slični 'šesticama' te da im, kao i općenito mobilnom tržištu, nedostaje prvih inovacija. Informacije koje su ovog tjedna procurile na internetu ponovno su 'potvrdile' Appleove planove za 2017. koji, uz dva klasična modela kao i svake godine, priprema i još jedan kojeg navodno razvijaju pod kodnim imenom Ferrari. Što se nasljednika modela iPhone 7 i 7 Plus tiče, oni bi trebali donijeti standardna poboljšanja kakva od ove kompanije viđamo svake godine – bolji i brži procesor i grafika, kvalitetnija kamera i slično.

Appleov Ferrari (koji bi mogao nositi ime iPhone 8 ili čak iPhone 10, no to su još samo medijska nagađanja) imat će zakrivljen AMOLED ekran koji će pokrivati većinu prednje površine telefona tako da će Home tipka biti integrirana u ekran. Kako će ekran zauzimati veći dio prednje površine telefona, ovaj telefon mogao bi zadržati iste dimenzije kao iPhone 7 ili 7 Plus, a dijagonala ekrana bit će veća. Osim ekrana, od novog top modela iPhonea očekuju se i opcije poput bežičnog punjenja, vodootpornosti, nabrijanog hardvera, snažne i izdržljive baterije i slično, a Apple će navodno promijeniti i smještaj unutarnjih komponenata. O ovim navedenim opcijama poput zakrivljenog ekrana, bežičnog punjenja i integrirane Home tipke govori se već duže vrijeme te je velika vjerojatnost da će ih Apple (koji ove glasine nikada nije i neće potvrditi prije službenog predstavljanja) zaista ugraditi u taj model koji će biti najbolji iPhone ikada. Kao i proteklih godina, njegovo predstavljanje očekujemo u rujnu sljedeće godine.  

Izvor: BGR

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti