Appleov glavni konkurent s istoka priprema Windows 10 tablet

Vjerujući navodnima kineskog analitičara Pana Jiutanga, Xiaomi bi u trećem kvartalu ove godine mogao predstaviti novi Mi Pad tablet. Nova inačica ovog...

Viktor Gabaj Viktor Gabaj | 01.08.2015. / 12:13

Appleov glavni konkurent s istoka priprema Windows 10 tablet

Vjerujući navodnima kineskog analitičara Pana Jiutanga, Xiaomi bi u trećem kvartalu ove godine mogao predstaviti novi Mi Pad tablet.

Nova inačica ovog popularnog tableta bi se od prošlogodišnjeg modela trebala razlikovati u operativnom sustavu pa bi tako umjesto Androida trebala "vrtjeti" Microsoftov Windows 10 operativni sustav. U njegovim navodima ne spominje se radi li se o punoj inačici Windowsa ili pak onoj Mobile verziji, no za vjerovati je kako će se koristiti puna verzija s obzirom na to da iz Microsofta preporučuju korištenje cijele inačice na svim tabletima od 8 inča ili više. Što se tiče specifikacija, špekulira se o IPS zaslonu od 7.9 inča rezolucije 2048 x 1536 piksela, NVIDIA Kepler procesoru, 2 GB radne te 16 GB interne memorije, a tu je i podrška za nadogradnju putem microSD kartice (do 128 GB). 

Xiaomi je za 16. kolovoza zakazao event na kojem će predstaviti MIUI, njihovu modificiranu verziju Androida, pa je vrlo lako moguće kako će ovaj tablet imati premijeru isti dan.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti