Epic Games je objavio video s prvim uvidom u mogućnosti svojeg softverskog alata koji će developerima omogućiti stvaranje iznimno uvjerljivih "digitalnih ljudi".

Osnova tog softvera je Unreal Engine, a u manje od sat vremena može se stvoriti digitalna osoba, koja se može kretati i govoriti baš poput prave osobe. Programeri, naravno, mogu tim digitalnim ljudima izmijeniti što god žele, od stilova i boje kose, do podešavanja svih parametara lica (uši, oči, usne, brada, obrazi, čelo...).

MetaHuman Creator funkcionira tako da povlači ljudski izgled i kretnje i ogromne biblioteke varijanti, koje se koriste kao polazne točke za developere koji nakon toga mogu miješati i slagati zadane postavke.

Iz Epica tvrde da kad je developer jednom zadovoljan svojom kreacijom, može preuzeti svojeg digitalnog čovjeka i koristiti ga u filmovima, računalnim igrama i čitavom nizu aplikacija.

Kreiranje digitalnih ljudi samo po sebi nije novost i postoji niz aplikacija koje to već mogu, no ono po čemu se MetaHuman Creator razlikuje jest da digitalnog čovjeka posve jedinstvenog izgleda može napraviti u svega sat vremena.

Isto tako, program se koristi putem web preglednika, što je zgodno jer nema potrebe za preuzimanjem i instaliranjem aplikacije.

Sve dosad, jedna od najtežih zadaća u stvaranju 3D sadržaja bila je konstruiranje uvjerljivih digitalnih ljudi. Čak i najiskusnijim umjetnicima za to je potrebna velika količina vremena, truda i opreme i to samo za jednog lika, pojašnjava Vladimir Mastilović, potpredsjednik tehnologije za digitalne ljude u tvrtki Epic Games.

Dodaje da je MetaHuman Creator rezultat desetljeća istraživanja i razvoja te dovođenja kompanija poput 3Laterala, Cubic Motiona i Quixela u obitelj Epic Gamesa.

MetaHuman Creator bit će dostupan u sklopu programa s ranim pristupom kroz nekoliko mjeseci.

Izvor: Daily Mail

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju