Apsolutno zapanjujuće: Tvorci Fortnitea napravili program koji u samo sat vremena stvara posve uvjerljivog digitalnog čovjeka

Kreatori mega popularne računalne igre Fortnite, Epic Games, najavili su MetaHuman Creator softverski alat na bazi preglednika koji developerima omogućava stvaranje "digitalnih ljudi".

Branimir Vorša | 12.02.2021. / 09:46

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Epic Games je objavio video s prvim uvidom u mogućnosti svojeg softverskog alata koji će developerima omogućiti stvaranje iznimno uvjerljivih "digitalnih ljudi".

Osnova tog softvera je Unreal Engine, a u manje od sat vremena može se stvoriti digitalna osoba, koja se može kretati i govoriti baš poput prave osobe. Programeri, naravno, mogu tim digitalnim ljudima izmijeniti što god žele, od stilova i boje kose, do podešavanja svih parametara lica (uši, oči, usne, brada, obrazi, čelo...).

MetaHuman Creator funkcionira tako da povlači ljudski izgled i kretnje i ogromne biblioteke varijanti, koje se koriste kao polazne točke za developere koji nakon toga mogu miješati i slagati zadane postavke.

Iz Epica tvrde da kad je developer jednom zadovoljan svojom kreacijom, može preuzeti svojeg digitalnog čovjeka i koristiti ga u filmovima, računalnim igrama i čitavom nizu aplikacija.

Kreiranje digitalnih ljudi samo po sebi nije novost i postoji niz aplikacija koje to već mogu, no ono po čemu se MetaHuman Creator razlikuje jest da digitalnog čovjeka posve jedinstvenog izgleda može napraviti u svega sat vremena.

Isto tako, program se koristi putem web preglednika, što je zgodno jer nema potrebe za preuzimanjem i instaliranjem aplikacije.

Sve dosad, jedna od najtežih zadaća u stvaranju 3D sadržaja bila je konstruiranje uvjerljivih digitalnih ljudi. Čak i najiskusnijim umjetnicima za to je potrebna velika količina vremena, truda i opreme i to samo za jednog lika, pojašnjava Vladimir Mastilović, potpredsjednik tehnologije za digitalne ljude u tvrtki Epic Games.

Dodaje da je MetaHuman Creator rezultat desetljeća istraživanja i razvoja te dovođenja kompanija poput 3Laterala, Cubic Motiona i Quixela u obitelj Epic Gamesa.

MetaHuman Creator bit će dostupan u sklopu programa s ranim pristupom kroz nekoliko mjeseci.

Izvor: Daily Mail

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti