Ascalia ostvarila investiciju od 1,2 milijuna kuna

Kompanija Iverpan uložila je više od milijun kuna u Ascaliju te će uvesti Ascalijino Industry 4.0 rješenje u sve razine svojeg proizvodnog procesa.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 21.09.2019. / 11:49

Marin Bek i Dejan Strbad (Foto: Ascalia)

Ascalia Ltd. prikupila je investiciju u ukupnom iznosu od 1,2 milijuna kuna, pri čemu je Iverpan d.o.o., jedan od najvećih hrvatskih proizvođača opreme za namještaj i kuhinjske opreme, glavni investitor. Uz samu investiciju, Iverpan će uvesti Ascalijino Industry 4.0 rješenje u sve razine svojeg proizvodnog procesa, čime postaje Ascalijin premium klijent.

U razgovoru za Zimo Marin je rekao kako Ascaliju namjeravaju integrirati u proizvodni proces Iverpana u svrhu uštede materijala (smanjenje škarta), preditivnog održavanja strojeva i optimizacije proizvodnog procesa. Na primjer, Ascalia će pratiti parametre proizvodnih strojeva i detektirati moguće kvarove prije nego se oni dogode te paziti na to da se redovna održavanja odvijaju pravovremeno – ne prerano i ne prekasno.

Suradnja Iverpana i Ascalije omogućit će objema kompanijama da se dodatno posvete tehničkim i tehnološkim izazovima specifične industrije, što će unaprijediti samo rješenje. Sredstva investicije bit će korištena za povećanje inženjerskih kapaciteta Ascalije i mogućnost opsluživanja još više klijenata iz različitih područja industrije.

Ascalia je Industry 4.0 i Smart City rješenje koje industriji SME segmenta, gradovima i mjestima omogućuje praćenje u realnom vremenu, sprečavanje i ispravljanje kvarova, detaljnu analitiku – sve pogonjeno umjetnom inteligencijom, uz nedostignutu razinu kompatibilnosti s tehnološkim standardima zaključno s 1979., što rezultira manjim troškovima, većom produktivnošću, bez visokih troškova prelaska nanovo rješenje i bez stajanja proizvodnje.

Ascalia je u travnju 2019. postala sudionik premijernog ciklusa EIT Climate-KIC akceleratora, najvećeg europskog programa za razvoj i akceleriranje cleantech startupova Europskog instituta za inovacije i tehnologiju, koji u Hrvatskoj provodi ZICER – Zagrebački inovacijski centar.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti