Ascalia pobjednik natječaja "Hrvatski startupovi na Start.up! Germany 2019 Road Showu"

Glavna nagrada koju je osvojila Ascalia je poziv za sudjelovanje na Start.up! Germany 2019 Road Showu kojeg organizira Krovno udruženje njemačkih vanjskotrgovinskih komora (DIHK)

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 06.06.2019. / 14:56

Pobjednici Start.Up! Germany Road Showa (Foto: Njemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora)

Jučer je u Zagrebu u prostorijama Algebra laba održan natječaj Hrvatski startupovi na Start.Up! Germany Road Showu na kojem je 8 finalista predstavilo svoje projekte pred žirijem i u potpunosti ispunjenom dvoranom.

Među velikom konkurencijom prvu nagradu žirija osvojio je startup iz područja interneta stvari Ascalia na čelu s osnivačem kompanije Marinom Bekom koji je i predstavio projekt. Riječ je o rješenju koje se sastoji od softverske platforme i posebnog hardvera koji omogućuje jednostavno povezivanje postojeće infrastrukture u IoT mrežu, bez dodatnih ulaganja. Podaci koji se prikupljaju šalju se u oblak, analiziraju i obrađuju te se, zahvaljujući strojnom učenju, predlažu akcije s kojima kompanije mogu optimizirati procese i ostvariti uštede energije i drugih troškova.

Drugo mjesto pripalo je startupu Identyum za prepoznavanje digitalnog identiteta i korištenje digitalnog potpisa kojeg je predstavio Robert Ilijaš, dok je treću mjesto osvojila Tihana Petričević sa svojim startupom Silver Monitor za pomaganje i brigu o starijim osobama korištenjem posebne narukvice koja prati parametre poput otkucaja srca i tlaka te posebne softverske platforme. Osim treće nagrade žirija, Silver monitor osvojio je i prvu nagradu publike, a Tihana je okupljene i žiri impresionirala svojim savršenim pitchem.

Veliki interes domaćih startupova za njemačko tržište

Hrvatski start-upovi na Start.up! Germany 2019 Road Showu (Foto: Njemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora)

Pored navedenih startupova, svoje proizvode i projekte predstavili su Makabi Agritech, Stratowave connect, VeeMee, Wingo i Spotsie, startup za upravljanje događajima s čijim smo osnivačem Rokom Roićem i voditeljicom rasta i razvoja Lucijom Zlatar pričali ovaj tjedan.

Glavna nagrada koju je osvojila Ascalia je poziv za sudjelovanje na Start.up! Germany 2019 Road Showu kojeg organizira Krovno udruženje njemačkih vanjskotrgovinskih komora (DIHK), a koji će naše startupove provesti kroz regije Ruhr i Bavarske. Cilj Road Showa je povezivanje njemačkih i međunarodnih startupova, Venture capital fondova, gospodarstvenika i predstavnika politike.

Nakon prošlogodišnjeg uspjeha pobjednika natječaja u Njemačkoj, kada su domaći startupovi Gideon Brothers i Orqa FPV uspjeli pomesti 16 konkurentskih startupova iz cijelog svijeta, organizatori iz Njemačko-hrvatske komore nadaju se istim rezultatima i ove jeseni.

Interes domaćih startupova za njemačko tržište ogroman je, a takav je i potencijal ovog putovanja. Organizirani obilazak njemačkih kompanija i mogućnost bilateralnih razgovora i nastupa pred potencijalnim investitorima omogućit će lakše pronalaženje partnera, kupaca i investitora. Upravo to je i cilj ovog projekta – povezati njemačke kompanije s međunarodnim startupovima, u ovom slučaju s hrvatskim.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti