Astronauti s Međunarodne svemirske stanice pratili kretanje Djeda Božićnjaka

NORAD prati putovanje Djeda Božićnjaka od 1955., kada je djevojčica slučajno nazvala tu agenciju, vjerujući da je nazvala Djeda Božićnjaka.

Martina Čizmić | 25.12.2019. / 11:09

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Desetljećima kanadska i američka agencija za protuzračnu obranu NORAD daje podatke o ruti Djeda Božićnjaka na kojoj dijeli poklone, ali ove godine po prvi puta su se toj hvalevrijednoj akciji priključili američki astronauti.

Dobili smo vizualnu potvrdu da Djed Božićnjak trenutno putuje južno, iznad Indije, rekao je Andrew Morgan putem video poziva, dok je levitirao na Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS.).

Sjevernoameričko zapovjedništvo za protuzračnu obranu (NORAD) reklo je da ISS putuje 27 tisuća kilometara na sat, 402 kilometra iznad zemlje, što pruža "sjajnu ishodišnu točku za otkrivanje Djeda Mraza na njegovom godišnjem putovanju svijetom"

NORAD cijeni podršku pukovnika Morgana i ISS-ovog tima, dodao je.

Zapovjedništvo je navelo da su se Djed Božićnjak i njegovi sobovi nalazili kod Manague u Nikaragvi u srijedu te da su podijelili preko 5, 7 milijardi poklona.

Na put su se otisnuli sa Sjevernog pola u utorak.

NORAD prati putovanje Djeda Božićnjaka od 1955., kada je djevojčica slučajno nazvala tu agenciju, vjerujući da je nazvala Djeda Božićnjaka.

Časnik NORAD-a je to ubrzo shvatio i uvjerio ju da je on Djed Božićnjak i da pokloni stižu prema planu.

Danas oko 1500 volontera pomaže vojsci da odgovori na pozive i e-mailove djece.

Američka prva dama Melania Trump pridružila se i odgovarala na pozive nekoliko djece iz SAD.

(Hina)

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti