Astronom o snimkama nepoznatih objekata na nebu: "Ne mislim da su nastali na drugom planetu, ali stvar je ozbiljna jer ne znamo o čemu se radi"

Nepoznati leteći objekti golicaju ljudsku maštu. Popularna su tema filmske industrije. No službeno, njihovo postojanje nikada nije potvrđeno. Pristup američkih sigurnosnih službi toj temi - posljednjih godina se ipak mijenja, pa je i pred američkim kongresom održano prvo saslušanje o NLO-ima, nakon više od pola stoljeća.

Dnevnik.hr | 18.05.2022. / 21:46

Galerija

Pilot zrakoplova američke ratne mornarice snimio je neobičan objekt. Objašnjenja zasad nema. Ponekad su potrebne godine kako bi se otkrilo što se zapravo vidi. Na toj snimci je zemaljska bespilotna letjelica snimljena kamerom kroz naočale za noćno gledanje.

Tek kad je nekoliko godina nakon prve napravljena druga slična snimka otkriveno je o čemu je točno riječ i da je trokutasti oblik posljedica prolaska svjetla kroz naočale. 11 mjeseci nakon što je objavljeno vladino izvješće s više od 140 dokumentiranih slučajeva NLO-a, taj broj je narastao na oko 400. Dužnosnici Pentagona objasnili su kako nema dokaza da je riječ o izvanzemaljcima, ali ta mogućnost se ne odbacuje.

No čini se kako će slučajevi NLO-a i dalje biti obavijeni velom tajnovitosti. Zaključeno je kako fenomen treba označiti kao tajnu odgovarajuće razine jer ne žele da potencijalni protivnici znaju što američki stručnjaci vide i kako su došli do zaključaka. Stoga smatraju javno razotkrivanje ovakvih slučajeva treba pozorno razmotriti od slučaja do slučaja.

Slika nije dostupna Izvanzemaljci u Kongresu: Prvo saslušanje u posljednjih 50 godina o "neidentificiranim zračnim fenomenima"

"Ne izgleda da je to produkt zemaljske tehnologije"

Reporterka Valentina Baus razgovarala je u Dnevniku Nove TV s astronomom Antom Radonićem o snimkama objekata koje stručnjaci i dalje ne mogu objasniti.

Slika nije dostupna Dokumenti donedavno tajnog programa Pentagona otkrivaju: Amerikanci su htjeli Mjesec izbušiti termonuklearnim eksplozijama

Ne mislim da su nastali na drugom planetu, ali stvar je ozbiljna jer ne znamo o čemu se radi. Čovjek pomisli da je to mali dron, robotska letjelica pa očekuje ako je to došlo iz drugog svijeta, očekujete da mora biti veća letjelica u blizini odakle ide cijela flota malih. Međutim, nije lako sakriti tako veću letjelicu u bliziniNe znamo o čemu se radi. Ako se to tako naglo kreće i nema dokaza da je rad nekog motora u pitanju, čudite se kakva je to tehnologija, objasnio je.

Otkrio je zanimljiv podatak. Ne možete očekivati da je netko na Zemlji razvio takvu tehnologiju da se takve minijaturne letjelice tako brzo kreću, naglo mjenjaju pravac kretanja. Ne izgleda da je to produkt zemaljske tehnologije, dodao je.

Ipak bih ja ostao na tome da je to možda neki prirodni fenomen, zaključio je.

Što je još Radonić komentirao u vezi ovog slučaja pogledajte u prilogu.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti