Asus priprema još jedan pametni sat – VivoWatch!

Ovaj smartwatch trebao bi raditi na Microsoftovom softveru i moći će se povezivati s uređajima koji rade na Windows Phoneu, Androidu i iOS-u

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 09.02.2015. / 11:20

Asus priprema još jedan pametni sat – VivoWatch!

Asus je prošle godine predstavio pametni sat ZenWatch kojeg pokreće Googleov Android Wear operativni sustav, a šef ove kompanije nedavno je najavio nasljednika ovog pametnog sata za kojeg je rekao da bi trebao imati snažnu bateriju koja bi mogla izdržati oko sedam dana. Upravo bi baterija, odnosno njeno kratko trajanje mogla biti glavni problem nadolazećeg Appleovog sata pa se u Asusu nadaju da će veliki broj ljudi odlučiti za njihov sat, a ne Appleov kojeg će morati puniti svaku noć. No, prema glasinama koje u posljednje vrijeme kruže internetom, čini se da ova kompanija trenutno ne radi samo na satu ZenWatch 2, već da pripremaju i još jedan model – VivoWatch.

Trenutno dostupne (neslužbene) informacije kažu kako će njihov sat moći mjeriti otkucaje srca korisnika, vrijeme spavanja i slično i te informacije Bluetoothom dijeliti s mobilnim uređajima, a posebno je zanimljivo ime ovog uređaja. Naime, dosadašnji Asusovi uređaji iz Vivo serije rade na Windowsima tako da tržišni analitičari očekuju da će ovaj pametni sat raditi na Microsoftovom softveru. Asus bi VivoWatch mogao predstaviti već sljedeći mjesec na Mobile Word Congressu koji se početkom ožujka održava u Barceloni, a na stranici Giga OM kažu da bi ovaj bi sat mogao biti poseban po tome što će moći raditi s raznim mobilnim platformama – Microsoftovim Windows Phoneom, Appleovim iOS-om te s Googleovim Androidom. 

Foto: AFP

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti