Asus ZenFone Max Plus: Veliki ekran, snažna baterija i povoljna cijena

Novi Asusov telefon dolazi s 5,7-inčnim ekranom, solidnim hardverom i baterijom kapaciteta 4130 mAh, uz cijenu od 229 dolara.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 15.01.2018. / 12:11

Asus ZenFone Max Plus (Foto: Asus) (Foto: Asus)

Dok je cijena posljednjih top-modela pametnih telefona dosegla čak tisuću dolara, većini korisnika takvi uređaji nisu potrebni, odnosno ne žele davati toliko novca za skupe telefone kada sve što im treba nude i višestruko jeftiniji modeli. Iako takvi telefoni nemaju najbrže procesore niti najkvalitetnije kamere, oni su sasvim dovoljni za većinu mobilnih potreba prosječnih korisnika, a upravo na takve korisnike cilja Asus s novim modelom ZenFonea.

Asusov ZenFone Max Plus predstavljan je krajem prošle godine na ruskom tržištu, a ova je kompanija na CES-u najavila njegovo širenje i na druga tržišta – ovaj smartphone ima ekran dijagonale 5,7 inča rezolucije 2160x1080 piksela, radi na Mediatek MT6750T osmojezgrenom procesoru, ima 3GB RAM-a, 32GB memorije i 100GB besplatnog prostora na Googleu Drive, no samo tijekom prve godine korištenja. Sa stražnje strane nalaze se dvije kamere – glavna rezolucije 16 MP te 8 MP sa širokim kutom snimanja, dok se s prednje strane također nalazi kamera od 8 MP za fotografiranje selfija.

Treba izdvojiti i bateriju kapaciteta 4130 mAh koja može izdržati 13 sati reprodukcije videozapisa i čiji je životni vijek dvostruko duži u odnosu na većinu ostalih telefona na tržištu (barem tako tvrde u Asusu). Također, ovaj uređaj dolazi s opcijom brzog punjenja baterije, pa se tako nakon samo 15 minuta punjenja baterije može razgovarati 3 sata, dok je za punjenje cijele baterije potrebno oko tri sata.

Ipak, ono što bi najviše moglo privući korisnike novom Asusovu pametnom telefonu jest cijena – 229 dolara (oko 1400 kuna) za telefon s velikim ekranom, solidnim hardverom i snažnom baterijom..

Izvor: Tech Spot
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti