Atraktivne i skupe: Predstavljene nove naočale za ljubitelje Snapchata

Zanimljiv i atraktivan dizajn, dvije kamere, mogućnost korištenja AR i 3D efekata, ali i (pre)visoka cijena karakteriziraju novu generaciju Snapovih naočala.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 14.08.2019. / 07:52

Spectacles 3 (Foto: Snap)

Snap je predstavio treću generaciju svojih naočala namijenjenu ljubiteljima i korisnicima Snapchata. Novi model dolazi s atraktivnijim dizajnom i nekim zanimljivim mogućnostima, no u prvi plan ipak upada cijena Spectaclesa 3, koja iznosi čak 380 dolara, što je gotovo dvostruko više u odnosu na prethodnu generaciju.

Palac dolje Zakonom protiv društvenih mreža: Hoće li se zabraniti lajkanje na Facebooku i "vatre" na Snapchatu?

Na naočalama se nalaze dvije kamere za snimanje videozapisa pri 60 fps uz rezoluciju 1216 x 1216 piksela, odnosno s njima se mogu snimati fotografije iste rezolucije. Također, dvije kamere omogućuju snimanje sofisticiranih i naprednih efekata proširene stvarnosti te će se na fotografijama moći primijeniti posebni 3D efekti, a Snap je najavio suradnju s programerima koji će za ovaj nosivi gadget razvijati poseban sadržaj. Kamere se aktiviraju pritiskom na tipku na vrhu okvira naočala, a sav snimljeni sadržaj korisnici će pohraniti na internu memoriju te je 4 GB dovoljno za pohranu oko 100 videozapisa, odnosno oko 1200 fotografija.

Nove naočale isporučuju se i s posebnom futrolom koja će poslužiti i kao punjač baterija putem kojeg će se baterija u trećoj generaciji Spectaclesa moći napuniti do četiri puta. S jednim punjenjem korisnici će moći snimiti do 70 videozapisa u trajanju do deset sekundi ili oko 200 fotografija, a za objavu sadržaja na Snapchatu bit će potrebno prvo povezati Spectacles s pametnim telefonom i tek ih onda objaviti.

Photomath (Foto: Photomath) Odsad u Snapchatu možete rješavati i matematičke zadatke zahvaljujući hrvatskoj aplikaciji

Svi zainteresirani, a bit će zanimljivo vidjeti koliko će biti zainteresiranih s obzirom na to koliko je novca potrebno izdvojiti za naočale, Spectacles 3 moći će naručiti od studenog.

Izvor: The Verge 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti