Automatizirani programi za Messenger stigli na Facebook

Revolucija mobilnog komuniciranja...

Monika Nožić Monika Nožinić | 13.04.2016. / 15:24

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Facebook je u svoju Messenger aplikaciju napokon ubacio dugoočekivane botove koji će raznim kompanijama omogućiti da korisnicima pruže automatsku podršku, daju im savjete o elektronskoj trgovini, sadržaju i svim drugim stvarima bitnim za posao kojim se bave.

Botovi su automatizirani programi koji oponašaju ljude, tj. njihovu komunikaciju. U slučaju Facebook Messengera sve što trebate učiniti je unutar Bot trgovine skinuti određeni bot i, primjerice, nekome poslati cvijeće, naručiti hranu ili taksi. Na vašu naredbu bot će kontaktirati restoran, naručiti i proslijediti vam povratnu informaciju kada će naručena hrana ili taksi stići na vašu adresu.

Korisnici će s botovima moći razgovarati, a sve zahvaljujući dobro razvijenoj umjetnoj inteligenciji. Botovi će, osim tekstualnih poruka, moći odgovarati i sa slikama, linkovima i "call to actions" tipkama, što će korisnicima omogućiti rezervaciju restorana, provjeru narudžbi za stvari koje su naručili preko interneta, ali i kupovinu stvari.

Botovi su za vrlo kratko vrijeme postali velika stvar u svijetu jer kompanijama nude lakši i brži način komunikacije s korisnicima.

Također, botovi nude personalizirane rezultate u odnosu na ono što korisnik traži. Tako bismo uskoro mogli u Messenger unijeti sve što nas zanima kako bi botovi pretražili ogromne baze podataka i ponudili nam personalizirane rezultate te nam uštedjeli dragocjeno vrijeme.

Izvor: Techcrunch

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti