Automobil od 3,8 milijuna dolara po uzoru na Stelth Fighter mlažnjak

Zapanjujući automobil inspiriran Stealth mlaznim lovcem probija svoj put na tržište kao najskuplji SUV na svijetu - 3,8 milijuna dolara.

S.D.M. | 23.03.2018. / 14:24

Galerija

Kolosalni SUV (sport utility vehicle) napravljen je u Europi i izgleda poput nečega što je izašlo iz futurističkog filma znanstvene fantastike. Za sada je u planu napraviti samo 9 ekskluzivnih Karlmann King vozila s pogonom na četiri kotača i to u Italiji. Na svakom do primjeraka potrebno je više od 10.000 sati rada što znači da će svakih 6 mjeseci napraviti - jedan.

Karoserija je napravljena s tzv. Stealth tehnologijom (izrađen od materijala koji ga čini gotovo nevidljivim za radar), u crnoj boji s bijelim svjetlima. Izrađen je od ugljičnih vlakana i čelika, a super bogati vlasnici su u mogućnosti doplatiti i neprobojnu nadogradnju. Unutrašnjost vozila je jednako luksuzna kao i vanjski izgled, također izrađena od najfinijih materijala.

Opremljen je s televizorom visoke razlučivosti koji je priključen na Apple TV i PlayStation 4, ima mini hladnjak (u kojem se nalazi boca šampanjca i dvije kristalne čaše), aparat za kavu Nespresso, akožni interijer ima i unutarnju rasvjetu koja se može prilagoditi kako bi odgovarala raspoloženju. Putnici također mogu kontrolirati ostala svjetla, klima uređaj, sjedala i nešto što se zove SOS Emergency s praktičnom aplikacijom za smartphone.

Karlmann King pod haubom ima 6,8-litarski V10 motor s gotovo 400 konjskih snaga, a teži više od 5 tona. To znači da mu je maksimalna brzina prilično "konzervativna" - oko 140 km/h. 

Ima četiri vrata i četiri sjedala. Postoji mogućnost dodatnog postavljanja još jednih vrata te dodatnih sjedala u stražnjem dijelu.

Tvorci ovog automobila su IAT Automotive Technology sa sjedištem u Pekingu, koji su stvorili europsku tvornicu da bi izgradili ovaj automobil koji je dobio ime dobio ime po francuskom kralju iz 6. stoljeća. 

Tvrtka IAT planira izgraditi samo 9 komada jer je to sretan broj u Kini. Međunarodni tim koji je dizajnirao ovaj automobil vodi talijanski dizajner Luciano D’Ambrosio. Karlmann King sadržava najnaprednije komponente proizvedene u Njemačkoj, Italiji i drugim europskim zemljama. Šasiju i motor će raditi američki Ford, baziran na Fordu F-550, ekstremno pouzdanom sustavu V-10 benzinskih motora. 

SUV je dugačak 6 metara, širok 2,48 metara, a težina osnovnog modela je oko 4 i pol tone. Svaki primjerak će biti unikatan, interijer će biti ručno rađen i stiliziran prema željama budućeg vlasnika.

Početna cijena mu je 3,8 milijuna dolara, no sa svakim novim vlasnikom će se pregovarati, ovisno o željama.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti