Autor Muskove biografije objasnio u čemu je šef Tesle uvijek u krivu

O Musku je govorio gostujući na podcastu Diary of a CEO.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 22.12.2023. / 17:35

Elon Musk (Foto: Afp)

Walter Isaacson poznati je američki pisac i novinar, a šira javnost najbolje ga poznaje kao autora biografija slavnih osoba poput Stevea Jobsa i Elona Muska. Biografija izvršnog direktora Tesle i vlasnika Twittera, odnosno platforme X, otkrila je brojne zanimljivosti o Musku, a o ovom osebujnom poduzetniku i svemirskom sanjaru Isaacson je govorio gostujući na podcastu “Diary of a CEO”.

Elon Musk Je li sreća napokon napustila Elona Muska?

Među inim, posebno je naglasio jednu stvar, a to je da je Musk oko jedne stvari uvijek u krivu. Svi koji malo bolje prate Muska i koji poznaju njegove ambicije i pratili su najave prilikom lansiranja novih proizvoda znaju da on gotovo nikada ne uspije realizirati svoje ambiciozne planove u vremenskom roku u kojem je planirao.

Mislim da se uvijek budi računajući da ima 52 ili 53 godine te da mu je ostalo možda 30 godina. Ne da on pod svaku cijenu želi otići na Mars, ali želi misiju na Mars, komentirao je autor njegove biografije. Naglasio je kako Musk vjeruje kako će se stvari dogoditi u roku od deset godina, no uvijek je u krivu za dva ili tri puta - bilo da je riječ o autonomnoj vožnji, proizvodnji Cybertrucka, koliko brzo će otići na Mars i slično. “Mislim da će za 30 godina postojati misije na Mars. Malo je vjerojatno da će to biti za deset godina”, smatra Isaacson.

Podsjetimo, izvršni direktor Tesle još je 2015. godine najavljivao kako smo dvije godine udaljeni od potpuno autonomnih automobila. Iako je od tada postignut veliki napredak s njihovim asistentom u vožnji, nismo još blizu trenutku u kojem ćete moći sjesti u Teslu, odrediti gdje želite ići, maknuti ruke s volana i odspavati dok tehnologija u potpunosti upravlja računalom. Iako su do sada zabilježeni neki takvi slučajevi, to nije bilo niti sigurno, niti po praviimla Tesle i svakako ne po zakonu jer vozač i dalje mora imati ruke na volanu.

Tesla Musk se pohvalio revolucijom u proizvodnji: Tesla je ostvarila veliki napredak u razvoju svog najjeftinijeg vozila

Cybertruck koji je predstavljen 2019. u prodaji se trebao pojaviti 2021. godine, no prve isporuke tek su krenule krajem prošlog mjeseca. Muskov prvotni vremenski rok za putovanje na Mars koji je ranije postavio bio je 2022. godine, dok ga je 2017. pomaknuo na 2024. Jasno, nema šanse da sljedeće godine SpaceX osvoji Mars, no kompanija aktivno radi na razvoju rakete s kojom bi se jednom trebali uputiti na takvu misiju za koju je trenutačno nemoguće dati neki vremenski okvir.

Izvor: Business Insider
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti